Back

ⓘ Bella Esperance Lie




                                     

ⓘ Bella Esperance Lie

Bella Esperance Lie ya iku paraga. Miyos ing Singapura, 6 Juni 1965. Agama: Kristen. Pawiyatan: Secondaray School Singapura. Kapisanan dhèwèké bola-bali Singapura-Jakarta, pungkasané dhèwèké manggon ana ing Indonésia awit warsa 1990. Bella nyoba ing jagad modé. Banjur dhèwèké mundur, amarga kerasa endhèk. "Peragawati saiki akèh sing dhuwur", kandhané. Nanging kiprahé bocah wadon ayu iki ing jagad filem lumayan. Diwiwiti mawi Terang Bulan Ditengah Hari. Jenengé kondhang sak wat sawisé kalebu nominasi kinarya aktris jempolan FFI 1992 ing Bibir Mer, kang disutradarai menyang Arifin C. Noer. Wiwit 1991 punika dhèwèké mandeng ing geber kaca, awit Halimun.

Filmografi: Terang Bulan Ditengah Hari 1988, Catatan Si Boy III 1989, Kasih Melodi 1990, Perempuan Kedua 1990, Bibir Mer 1991, Tiada Titik Balik 1991, Bidadari Berambut Emas 1992.

Sinetron: Halimun 6 babagan, 1991, Guru Natalia 1992, Serenade Biru 5 babagan, 1994, Mutiara Cinta 1995-1996, Nikita 13 babagan, 1996, Tirai Kasih Yang Terkoyak 1996-1997, Jalan Kehidupan 1997, lan saliya-liyané manèh.