Back

ⓘ 77




                                               

Kreplach

Kreplach yaiku pangsit cilik sing diisi daging sing diobong, kentang tumbuk utawa isi liyane, biasane digodhog lan disedhiyakake ing sup pitik, sanajan bisa uga digoreng. Dheweke padha karo uszka Polandia, pelmeni Rusia, ravioli Italia utawa tortellini, Maultaschen Jerman, lan jiaozi lan wonton Tionghoa. Adonan umume digawe saka glepung, banyu lan endhog, diuleni banjur digulung tipis. Sawetara juru masak modern nggunakake seprei adonan beku utawa wungkus wonton. Kembang kreasi siap uga didol ing supermarket beku sing halal.

                                               

Boza

Boza, uga bosa, bozo minangka wedang fermentasi sing populer digawe ing bagean-bagean ing Afrika Lor, Asia Tengah lan Kulon, Kaukasus lan Eropa Tenggara. Iki minangka minuman malt sing digawe kanthi fermentasi macem-macem gandum: jagung lan gandum ing Turki, gandum utawa millet ing Bulgaria lan Romania, lan gandum ing Mesir Kuno. Iki nduweni konsistensi kandel, isi alkohol sing kurang, lan rasa legi sing asem banget. Boza ngrusak yen ora disimpen ing papan sing adhem, mula fermentasi boza ing Turki ora adol boza nalika musim panas sing panas kanthi tradisional, malah adol wedang alternatif ...

                                               

Borhani

Borhani, minangka ombenan tradisional kaya yoghurt saka Bangladesh. Borhani digawe saka doi asem, ketumbar lan mint. Ana sing nganggep sawetara jinis lassi. Biasane umume dikonsumsi ing wilayah Dhaka lan Chittagong ing Bangladesh, sing tahap mabuk ing acara khusus kayata pesta pernikahan lan acara buka puasa ing Ramadhan. Biasane ngombe sawise panganan sing akeh banget kayata biryani lan polao supaya bisa mbantu pencernaan sanajan borhanis panganan pembuka pancen ana. Asal jeneng omben kasebut durung dingerteni. Nanging, tembung paling kamungkinan duwe teka saka Arab tembung, Burhan Arab: ...