Back

ⓘ Emas Candhi Sambisari




                                     

ⓘ Emas Candhi Sambisari

Emas Candhi Sambisari ya iku lèmpèngan emas, uga minangka prasasti, sing ditemu ing Candhi Sambisari. Emas iki isi tulisan aksara Jawa Kuna om siwa sthana sing negesaké pangadeging panti tumrap Siwah. Emas iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 533.

                                     

1. Rujukan

  • Pramastuti, Herni, ed. 2007. Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8. CS1 maint: ref=harv link
                                     
  • 7624609 S 110.4472285 E - 7.7624609 110.4472285 Candhi Sambisari inggih punika salah satunggalipun candhi tilaran mangsa kajayaanipun agami Hindhu ing Pulo
  • digawé saka manéka abahan: watu andhésit, watu putih, tembaga, prunggu, lan emas Sing abahan watu racaké tatahan lingga éwoning iki. Sing abahan saliyané