Back

ⓘ Preston North End F.C.




Preston North End F.C.
                                     

ⓘ Preston North End F.C.

Preston North End F. C. yaiku tim bal-balan Inggris kang nduwé basis ndhik Preston. Tim iki ngadeg taun 1863. Alamaté yaiku ndhik Sir Tom Finney Way. Jeneng stadioné yaiku Deepdale Stadium kang kapasitasé 23408 uwong. Saiki Preston North End F. C. main ndhik divisi telu, yaiku kang nduwé jeneng Liga Siji Inggris. Dèkné kelebu anggota kang ngedegné The Football League taun 1888 karo dadi juwara liga nasional Inggris kang kapisan. Manageré yaiku Simon Grayson.

Didelok kabèh asilé tekok 112 ungsum ndhik Football League ungsum 1888-89 nganti 2010-11, Preston dadi klub bal-balan kang paling suksès kepapat ndhik Inggris sakdawané mangsa. Gur Notts County waé kang mainké Football League kang munjuli Preston.

                                     
  • sijining laga persahabatan ing taun 2007. Sempet disilihaké ing klub Preston North End sasuwené sak mangsa, Carroll bali ing klub Newcastle United taun 2008
  • Alfreton Town, Burton Albion, Carlisle United, Bradford City lan Preston North End Dhèwèké nggabung klub Everton kanthi béya 25 yuta ing Juni 2017
  • 2006 ing Afrika Selatan, uga ujicoba domestik nglawan Celtic lan Preston North End Evans uga main ing Amsterdam Tournament nglawan Ajax. Evans ngentèkaké
  • Wanderers F.C Football League Second Division: Juara 1977 78 Limerick F.C League of Ireland First Division: Juara 1991 92 Notts County F.C Football