Back

ⓘ Crystal Palace F.C.




Crystal Palace F.C.
                                     

ⓘ Crystal Palace F.C.

Crystal Palace Football Club iku salah sijiné tim Bal-balan Inggris sing ndué markas ndhik Croydon bagiané London Borough lan didekné taun 1905. Klub iki mainké tetandhingan omahé ndhik Selhurst Park sing bisa sedeng 26.309 penonton. Seragamé dèkné ndué warna merah-biru.

Mangsa 2012-13 klub iki main ndhik Liga Championship Inggris. Wiwit mangsa 2013-14, klub arep main ndhik Liga Utama Inggris sakbaré éntuk promosi amarga dadi juara ndhik tetandhingan final play-off Liga Championship Inggris, bar ngalahné Watford sing dimainké ndhik Stadion Wembley. Anyar-anyar iki onok kabar lek klub iki ndué perjanjian kerjasama karo Global Reach Partners kanggo mitra valuta asing klub.

                                     

1. Prestasi

Liga

  • Juara: 1978-79, 1993-94
  • Liga Championship Inggris
  • Runner-Up: 1968-69
  • Juara play-Off: 1988-89, 1996-97, 2003-04
  • Promosi posisi ke-3: 1976-77
  • Runner-Up: 1928-29, 1930-31, 1938-39, 1963-64
  • Juara: 1920-21
  • Liga Satu Inggris
  • Liga Dua Inggris
  • Runner-Up: 1960-61

Piala

  • Runner-Up: 1990
  • Piala FA
  • Semi-Finalis: 1993, 1995, 2001
  • Piala Liga Inggris
  • Piala Full Members
  • Juara: 1991
                                     
  • nambah jumlah pengalamané main. Ndèk taun 2014 areké pindah ana ing Crystal Palace F.C lan tanggal 26 Mèi 2014 areké melok tetandhingan bal - balan kekancan
  • ndhik Borough of Croydon. Stadion iki sarangé teko klub bal - balan Crystal Palace F.C sing nduwé kapasitas 26.309 nggon lungguh. Dibangun taun 1922 lan
  • City F.C lan Sunderland salanjuté miwiti karir senioré ing klub mau. Egan salanjuté disilihaké ing klub Crystal Palace F.C lan Sheffield United F.C Reserve
  • kapten kapindonè Crystal Palace karo Australia. Biasanè Mile dadi glandhang sing onok ndék pertahanan. Sadurungé main ndhik Crystal Palace F.C Mile main ndhik
  • skuad timnas Inggris. 1997 1998: Arsenal 1998 2006: Arsenal 1999 2000: Crystal Palace Dipinjamkan 2006 2014: Chelsea 1999: England U20 2002: England U21
  • Primér Inggris klub Chelsea F.C lan timnas Nigeria. Moses miwiti kariré ing Kejuaraan kanthi nggabung ing klub Crystal Palace banjur pindhah dhateng Wigan
  • Sakbaré kui Wimbledon nglekasi mbagi stadion kandang karo tangga cidheké Crystal Palace ndhik ndi onok perjanjian awal sementarané berlangsung punjol teko
  • Birmingham City Blackburn Rovers Bolton Wanderers Charlton Athletic Chelsea Crystal Palace Derby County Everton Fulham Ipswich Town Liverpool Manchester City Manchester
  • Birmingham City F.C 4 September 2013. Diarsip saka sing asli ing 23 September 2015. Dibukak ing 24 August 2015. Viv Solomon - Otabor Blackpool F.C Diarsip
  • Cantona nendhang gaya kungfu marang Matthew Simmons, salah siji suporte Crystal Palace kang gawé dhèwèké diukum ora éntuk bal - balan wolung sasi, lan didendha
  • ing Liga Primer Inggris lan timnas Togo. sadurungé, panjenengané main ing F.C Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, lan Real Madrid. ing basa Prancis