Back

ⓘ A.F.C. Wimbledon




A.F.C. Wimbledon
                                     

ⓘ A.F.C. Wimbledon

Wimbledon Football Club iku jeneng salahsijiné mantan klub bal-balan profésional teka Wimbledon, kuloné London, Inggris. Didirikné taun 1889 nganggo jeneng Wimbledon Old Tengah Football Club. Klub iki ngentekné akèh wektu kanggo bal-balan amatir karo semi-profésional non-Liga, sadurungé kepilih dadi anggota Football League taun 1977. Klub iki bisa kalebu Divisi kapisan taun 1986, sakbaré kuwi sangang mangsa ndhik liga lan amung patang mangsa sawisé onok ndhik Divisi kepapat.

Wimbledon bisa terus ndhik Divisi Kapisan lan sawisé kui Liga Primer teka taun 1986 nganti taun 2000. Sing paling kawentar ya iku taun 1988, Wimbledon ngalahné Liverpool 1-0 ndhik final Piala FA, terus sakbaré iku dadi klub bal-balan nomer loro sawisé Old Carthusians Football Club sing menangné keloro piala, ya iku Piala FA karo Piala FA Amatir, ndhik taun 1988.

Nyusul panerbitané Taylor Report, sing ngerékomendasikné lèk kabèh klub nggon papan ndukur kudu tandhing ndhik stadion sing nduwé nggon lungguh, klub kuwi akhiré mutusné pindah nggon kandangé ndhik Plough Lane taun 1991. Sakbaré kui Wimbledon nglekasi mbagi stadion kandang karo tangga cidheké Crystal Palace, ndhik ndi onok perjanjian awal sementarané berlangsung punjol teko rolas taun.

Kanyatan pait kudu dhewekné terima mergané mangsa 1999-2000 dhewekné kedegradasi ana ing Divisi Championship sakbaré 14 taun berjuang ndhik Premier League.

Ndèk bulan Mèi 2002, bar nolak akèh macam kamungkinan nggon sing anyar, klub kui diwènèhi izin kanggo mindahné 56 mil 90 km ana ing loré Milton Keynes ndhik Buckinghamshire. Langkahé pepindahan kuwi teka nggon asalé dekné ndhik kidulé London nggak populer kanggo pendukung bal-balan utawa penggemar sing klub sing wis onok sejak klub didhekné.

Akèh pendukung nanggepi relokasi sing direncanakné kui karo gawé klub anyar, AFC Wimbledon. Wimbledon akhiré pindah bulan September 2003, lan dadi Milton Keynes Dons wektu Juni 2004.

Ndèk puteran loro Piala FA taun 2012 iki nemukné tim sing padha-padha ngeklaim ndué tradisi sing padha. Milton Keynes Dons FC MK Dons akhiré ngelawan AFC Wimbledon. Hal kui uga dirasakné karo pendukung keloroné. Iki pertemuan ing sapisan sakbibaré Wimbledon pindah ana ing Milton Keynes. Uniké wektu tetandhingan keloro tim padha-padha njerit We Are Wimbledon.

Singkaté, MK Dons kui klub ”franchise” teka Wimbledon FC sing ngadhek taun 188 nanging AFC Wimbledon iku klub sing didhekné karo pendukungé Wimbledon FC amarga ora puas karo pindahé Wimbledon ana ing Milton Keynes.

                                     

1. Pranala njaba

  • Inggris History of Wimbledon FC
  • Inggris Statistics for part of Wimbledon FCs existence
  • Inggris The Wimbledon Old Players Association
  • Inggris The official website of AFC Wimbledon
  • Inggris Wimbledon at the Football Club History Database
  • Inggris The official website of Milton Keynes Dons F.C.
                                     
  • Kajuwaraan Wimbledon 2011 Juwara Petra Kvitová Juwara kaloro Maria Sharapova Asil akhir 6 3, 6 4 Even Tunggal putra putri RPa RPi Gandha
  • Kajuwaraan Wimbledon 2011 Juwara Novak Djokovic Juwara kaloro Rafael Nadal Asil akhir 6 4, 6 1, 1 6, 6 3 Even Tunggal putra putri RPa
  • kaliyan klub Inggris, Arsenal F C lan timnas Prancis. Wiwit taun 2000, klub - klub sugih kados déné Real Madrid, Juventus F C Manchester United sami ngupaya
  • nalika dheweke nyebutake kekalahan Newcastle ing wulan November menyang Wimbledon F C amarga ngrusak hubungane karo Keegan. McDermott nyathet ing otobiografine