Back

ⓘ Persitara Jakarta Utara




                                     

ⓘ Persitara Jakarta Utara

Persatuan Sepak bola Indonesia Jakarta Utara ya iku satunggal klub sapak bola profésional ingkang bermarkas wonten ing Jakarta lèr. Persitara jumeneng wonten taun 1985 kaliyan asma Persija wétan-lèr. sapunika tim ingkang berjuluk Laskar pun Pitung punika dados salah satunggal kontestan Divisi utami LI 2013.

sami halnya kaliyan tim asal Jakarta bèntenipun, Persitara sugeng saking sokongan dana APBD DKI Jakarta. namung kemawon, sejak jumenengipun, Persitara mboten nyagedaken kucuran dana rakyat sami kados ingkang katampi sedherek yuswanipun Persija Jakarta.

Puncaknya tembe tampuk kepangarsan wonten ing ibu kitha dipunasta Sutiyoso salebetipun kalih periode. Persitara sami pisan mboten dipunetangakenaken ugi namung dianggap dados tim pamepak. tirah-tirah kaliyan munculnya wacana "Jakarta satunggal". Yakni namung satunggal tim sapak bola ingkang tampil makili Jakarta. punika dipunmriksa saking dana APBD ingkang dipundeningaken. Persija nyaged dana APBD sakiwa-tengené Rp22 miliar, sementara Persitara namung kekageman Rp3 miliar.

sayangipun, semangat juang ugi pantang ngabrit tim ingkang ngantos kala punika taksih dipunpangagengi mantan Walikota Jakarta lèr Effendi Anas punika mboten naté kendur. kalebet mengsah wacana "Jakarta satunggal" punika sanaos kaliyan keterbatasan dana ingkang dipunpundhut. punika ugi ingkang ngasta beberapa tim bènten wonten ing Jakarta, kados Persija kilèn, Persija kidul, mboten saged nguwawi.

mboten kunjung nyaged mirengan saking Pemprov DKI, prestasi Persitara pun terjun bébas, ngantos wonten ing kasta terendah divisi kalih wonten mangsa 2002. saking mrikua tim ingkang katampi dados anggota PSSI sejak 1980 punika miwiti merajut prestasi, ngantos akhirnya saged menembus Superliga, kaping ingkang punika ngrupikaken mangsa kekalihipun digelar.

ingkang paling tragis tentunya ya iku Persijatimur, ingkang ngrupikaken pecahan saking Persitara. amargi rumaos kirang nyaged mirengan wonten ing ibukota akhirnya tim punika dipunsade datheng Pemprov Sumatera kidul, ingkang lajeng berubah asma dados Sriwijaya Football Club SFC.

wonten ing era perserikatan, prestasi ingkang saé piyambak Persitara kadadosan wonten mangsa 1985/86 tembe sukses menembus divisi utami. gandrung, Mansyur Lestaluhu ugi kawan-kawan kala punika namung saged nguwawi satunggal mangsa wonten ing level inggil kompetisi sapak bola nasional ugi kondur datheng divisi satul.

                                     

1. Taun Kejuaraan & Prestasi

  • 1999/2000: Peringkat ke-5 Divisi I Grup Tengah II
  • 2011/2012: Peringkat ke-5 Divisi Utama Liga Indonesia
  • 1998/1999: Semi-final Divisi I
  • 2005: Peringkat ke-4 Divisi I Promosi ke Divisi Utama
  • 2010/2011: Divisi utama
  • 1995/1996: Divisi I
  • 2004: Delapan Besar Divisi II Promosi ke Divisi I karena penambahan klub
  • 2007: Peringkat ke-6 Wilayah Timur Promosi ke Superliga
  • 1994/1995: Divisi I
  • 2009/2010: peringkat ke-18 superliga Terdegradasi
  • 2002: Degradasi ke divisi II
  • 2001: Peringkat ke-5 Divisi I Grup Tengah II
  • 1996/1997: Divisi I
  • 2008/2009: Peringkat ke-14 Superliga
  • 2003: Peringkat ke-3 Divisi II Grup C
  • 1997/1998: Kompetisi dihentikan
  • 2012/2013: Juara ke-3 Divisi Utama Indonesia Premier League / Peringkat ke-5 Divisi Utama Liga Indonesia
  • 2006: Peringkat ke-8 Wilayah Barat
                                     
  • ana ing Pelita Bandung Raya. Saint Prima Bandung Persigar Garut Persitara Jakarta Utara Persib Bandung Pelita Jaya Jawa Barat Pelita Bandung Raya Profil
  • Utara. Ning Persitara Jakarta Utara Iskandar mulai njajal dadi pelatih ingkang kapisanan, yaiku dhéwéké ngelatih Persitara Jakarta Utara U - 21 ning tahun
  • PSPS Pekanbaru, PS Pelita Bakrie, Persebaya Surabaya, Persija Jakarta Persitara Jakarta Utara Persela Lamongan, lan sapunika main wonten ing PSMS Medan
  • Nalika putaran 2 ISL 2009 - 2010, Oktovianus nggabung kaliyan klub Persitara Jakarta Utara Sajrone main bal - balan, Oktavianus Maniani punika gadhah kaluwihan
  • Surabaya Persisam Samarinda Persik Kediri Pelita Jaya Jawa Barat Persitara Jakarta Utara Format kompetisi nganggo siji wewengkon lan ora ana manèh format