Back

ⓘ Ratih TV




                                     

ⓘ Ratih TV

Ratih TV ya iku stasiun télévisi duwé pamarentah Kabupatèn Kebumèn, Jawa Tengah, Indonésia. Transmisi anyar televisine manggon ing Désa Bumiagung, Kacamatan Rowokele kanthi kekuwatan pemancar sagedhe 5000 KW. Teknis siarane tandhang gawé padha karo TVRI.

Adege Ratih TV dirintis ana ing udhar 12 Mèi 2003 wektu penandatanganan kesepakatan kerjasama giyaran berjaringan antara Pamarentah Dhaerah Kebumèn karo SCTV. Wiwit wektu kuwi Ratih TV anyak ngenekake kemempengan giyaran. Ana ing udhar 27 Oktober 2003 dilakoke ujicoba giyaran ana ing kanal 52 UHF sing ana ing wayah kuwi isih ngenggoni salah siji ruangan ing stasiun Radio Siaran pamerentah Daerah RSPD IN FM.

Ing sajroning prosese, ora nganti setaun Ratih TV wis dianggep prayoga dadi siji lembaga penyiaran dibuktekake kanthi mudhune ketentuan Dudutan Mantri gayutan Nomor: KM 76 taun 2003. Kurang luwih siji taun banjur Ratih TV mbisakne layang Izin Penyelenggaraan Siaran saka Gubernur Jawa tengah Nomor 483/47/2004 udhar 23 Agustus 2004. Wiwit wektu kuwi Ratih TV resmi dadi siji télévisi publik duwé masarakat Kebumèn lan duwé hak sakebake kanggo nglakokake siarane ing dhaerah Kabupatèn Kebumèn. Saperlu motake adege Ratih TV, Bupati Kebumèn ngetokake Putusan Bupati Nomor 14 taun 2006 ngenani pangawakan Lembaga Penyiaran Publik Lokal Televisi Kabupatèn Kebumèn. Bab iki didhasari manawa penyelenggaraan giyaran mujudake piranti sing wigati banget tumrap komunikasi massa kang duwè ancas kanggo tujuwan pamulangan, informasi, panglipur, lan pengawasan sosial kanggo masarakat.

Asal-usul metune idhe kanggo ngawakake siji stasiun télévisi lokal ing Kabupatèn Kebumèn salah sijiné ya iku saka bupati Kebumèn kala kuwi, Rustriningsih, sing duwé tujuwan nyiptaake good governance ing Kabupatèn Kebumèn. Tujuawn liya pangawakan Ratih TV ya iku supaya masarakat Kebumèn bisa ngalokaké interaksi kanthi teras utawa ngantekne aspirasine marang punggawa pamarentahan. Saliyane iku, kanthi anané ndheweke télévisi arep dadi siji ndheweke transparansi lan partisipasi publik.

Cikal bakal diawakake dhèwèké Ratih TV kawiwitan saka temon 3 telu wong sing duwé jeneng gedhé ana ing donyane pendhak. Katelu wong kesebut ya iku Rustriningsih Bupati Kebumèn, Wisnu Hadi Direktur SCTV, lan Ken T. Sudarto Chairman MATARI Advertising sing kabehe ya iku putra asli dhaerah Kebumèn. Jeneng Ratih TV asal ngugane diwenehna saka Présidhèn Megawati Soekarno Putri kang rikala semana lagi nglakokaee kunjungan ing Kabupatèn Kebumèn saperlu Panen Raya jagung sisan mriksani penandhatanganan kerjasama antara pamarentah dhaerah Kebumèn lan PT Surya Citra Televisi SCTV.

Ratih ya iku akronim saka Dara putih sing nggambarake sawong wadon sing sukses nggawa Kabupatèn Kebumèn menyang arah sing luwih maju. Sosok wadon sing dipangarah ya iku Bupati Kebumèn Dra. Rustriningsih, M.Si sing kala kuwi isih nyandhang setatus lajang. Kanthi filosofis, Dara putih ya iku jeneng liya saka manuk merpati wujud putih sing ngirimake pesen menyang tujuwan kang pener. Dene jarwa filosofis saka warna putih ya iku dadi simbul kebeneran, suci, lan mercayani.

                                     
  • Indonésia, saha naté makarya dados editor naskah drama, ing satunggaling tv swasta. Ratih Kumala sampun aktip wonten ing dunya panyeratan wiwit taun 2002. Karir
  • Srijunjungan TV Bengkalis Kendari TV Kendari Bengkulu TV Bengkulu anggota Kompas TV GOTV Gorontalo Tarakan TV Tarakan Ratih TV Kebumèn Borneo TV Palangkaraya
  • minangka Zaenab Ciklet - Cinta Kelas Atas SCTV, 2005 minangka Ratih Hidayah Trans TV 2005 Maha Kasih episode Dilamar 4 Pria RCTI, 2006 minangka
  • VIERA, merek TV Plasma, LCD, lan LED dening Panasonic saka Jepang. VIERA dikenalake ing 2003 ing wujud Plasma kanthi ukuran 32 inci. VIERA, akronim saka
  • salah sijiné gitaris jazz kang misuwur. Iki amarga Tohpati kerep tampil ing TV karo penyanyi - penyanyi pop kaya ta Krisdayanti, Glenn Fredly, Rossa, Chrisye
  • kang nduwé bakat akting. Film iki uga diputer manèh ing sawatara stasiun TV nasional Indonesia. Lagu latar Laskar Pelangi ya iku album kompilasi saka