Back

ⓘ 152




                                               

Prau dlajah Jepang Kako

Prau Kako iku prau dlajah abot klas Furutaka kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Kako ing Préfèktur Hyogo, Jepang. Kako kapernahaké rikala 5 Dhésèmber 1922 ing Kobe déning Kawasaki Shipbuilding Corporation; banjur kababar rikala 10 April 1925. Prau iki kinepyakaké rikala 20 Juli 1926 ing pamangkuné kolonèl Akira Goto. Prau iki kèrem rikala 10 Agustus 1942 déning USS S-44 cedhak Pulo Simbari 02°28′S 152°11′E.

                                               

Prau panumpes Jepang Kamikaze (1922)

Prau Kamikaze iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas Kamikaze. Kamikaze kapernahaké rikala 15 Dhésèmber 1921 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 25 Sèptèmber 1922. Prau iki kinepyakaké ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Seizou Gamata. Prau iki kabungkar taun 1947.

                                               

Motorola MC55

Motorola MC55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2009, wiwit dipasaraké Mèi taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 152 x 77 x 27 mm déné boboté 336 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65k werna ukuran 3.5 inchi kanthi résolusi 240 x 320 piksel. Motorola MC55 dipekaki papan ketik QWERTY. Motorola MC55 nggunakaké sistem operasi Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional. Kanggo sesukan, uga ana game. Motorola MC55 dipirantèni kodhak 2 MP lan fitur LED flash, autofocus. Ringtone ing tilpun iki jinis poliponik uga ...

                                               

Bukayo

Bukayo minangka salah sawijining jinis panganan cuci mulut saka Filipina sing digawe saka potongan klapa sing legi. Biasane digawe kanthi ngiris utawa mateni klapa gelatin sing isih enom ing banyu lan sinuklob, yaiku gula muscovado tebu sing dilebokake dadi konsistensi kaya karamel sing kenyal. Versi bukayo sing luwih garing kanthi tekstur sing remuk diarani bocarillo. Bukayo bisa dipangan dhewe, biasane digulung dadi bal cilik. Nanging bisa uga digunakake minangka dekorasi lan isi kanggo panganan cuci mulut liyane, utamane kanggo pan de coco lan sinudlan empanada.

                                               

Jago (paésan)

Jago tegesé ayam lanang. Ana keding kang ditegesi minangka simbol kejantanan, wani, lan sipat lanang. Tembung jago bisa ditegesi lambang andalan ning kabéh prakara. Rupa paésan jago ning umah tradhisional digawé sing bahan lempung lan prasaja. Gambar jago bisa keding digawé sing bahan séng. Baka sing séng iku luwih rumit tinimbang sing lempung. Cara gawé Jago sing bahan lemah lempung ya iku nganggo cara dibutsir, beli dicetak, toli diobong. Baka sing séng, cara gawé nganggo pola kertas dingin toli digunting atawa ditatah miturut polaé. Warna jago sing lempung iku warnaé abang kecoklatan. B ...

                                               

Prau dlajah Jepang Natori

Prau Natori iku prau dlajah ènthèng klas Nagara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Natori ing Préfèktur Miyagi, Jepang. Natori kapernahaké rikala 14 Dhésèmber 1920 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 16 Fèbruari 1922. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Sèptèmber 1922 ing pamangkuné kolonèl Yoshichika Somejima. Prau iki kèrem rikala 18 Agustus 1944 cedhak Samar 12°29′N 128°49′E.

                                               

Motif Hias Batik Sawung Galing

Motif hias Sawung Galing ya iku motif hias bathik Keraton Cirebon sing olih njukut pajangan pokok siji ayam lanang. Baka jare makna leksikon, omongan sawung diartinang ayam lanang, misale galing diartinang due rupa sing brintik. Jadi sawung galing ya iku ayam lanang sing brintik wulune. Motif Sawung Galing dianggep due makna dewek nganggo masyarakat Cirebon. Motif kien ya iku pertanda wis teka waktu sholat. Sering dianggep kedik due makna nganggo lambang kejantanan, kepahlawanan, lan jiwa satria. Omongan rupa Sawung Galing ora katon nyata, tapi luih digayaaken ora ngilangaken rupa dasare. ...

                                               

Colcannon

Colcannon paling umum mung digawé saka patang bahan: kentang, butter, susu lan kale. Sejarawan Irlandia, Patrick Weston Joyce netepake manawa "kentang sing diuleg karo butter lan susu, kanthi sigaran kubis lan jejanganan pot". Bisa ngemot bahan liyane kaya ta scallions bawang musim semi, daun bawang, Laverbread, bawang lan chives. Sawetara resep ngganteni kubis kanggo kale. Ana macem-macem variasi saka panganan pokok iki. iki minangka panganan murah saben taun. Iki asring dipangan karo godhokan ham utawa daging babi Irlandia. Minangka sajian sisih terus apik karo daging sapi lan kubis jagu ...

Rogan josh
                                               

Rogan josh

Rogan josh, uga ditulis roghan josh utawa roghan ghosht, minangka panganan daging kari sing aromatik saka Persia utawa Kashmiri. Digawé nganggo daging abang, tradisional wedhus utawa domba. Warni lan roso utamane dening kembang alkanet utawa oyot lan lombok Kashmiri. Iki minangka salah sawijining resep khas masakan Kashmiri.

Sop markuni
                                               

Sop markuni

Sup macaroni yaiku olahan arupa sup sing nganggo bahan dhasar makaroni. Panganan kasebut minangka panganan tradisional ing Italia, lan kadang disuguhake nganggo kacang buncis, sing diarani pasta e fagioli, lan uga kalebu ing Buku Manajemen Rumah Tangga Mrs Beeton sing diarani hubungane karo Italia lan sajian kasebut kalebu parmesan keju Ing wiwitan abad kaping 19, sup makaroni minangka salah sawijining panganan sing paling umum ing penginapan Italia.