Back

ⓘ 159




                                               

Prau panumpes Jepang Murakumo (1928)

Prau Murakumo iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Murakumo". Murakumo kapernahaké rikala 25 April 1927 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 27 Sèptèmber 1928. Prau iki kinepyakaké rikala 10 Mèi 1929 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Nobuo Yanagihara. Prau iki kèrem rikala 12 Oktober 1942 cedhak Kepuloan Savo 08°40′S 159°20′E.

                                               

Prau panumpes Jepang Ayanami (1929)

Prau Ayanami iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Ayanami". Ayanami kapernahaké rikala 20 Januari 1928 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 5 Oktober 1929. Prau iki kinepyakaké rikala 30 April 1930 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tetsugoro Goto. Prau iki kèrem rikala 15 Novèmber 1942 déning USS Washington ing Ironbottom Sound 9°10′S 159°52′E.

                                               

Prau panumpes Jepang Natsugumo (1937)

Prau Natsugumo iku prau panumpes angka pitu ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Natsugumo". Natsugumo kapernahaké rikala 1 Juli 1936 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 26 Mèi 1937. Prau iki kinepyakaké rikala 10 Fèbruari 1938 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Masayuki Kitamura. Prau iki kèrem rikala 12 Oktober 1942 cedhak Pulo Savo 08°40′S 159°20′E.

                                               

Prau dlajah Jepang Furutaka

Prau Furutaka iku prau dlajah abot klas Furutaka kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Furutaka ing Etajima, Hiroshima, Jepang. Furutaka kapernahaké rikala 5 Dhésèmber 1922 ing Nagasaki déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 25 Fèbruari 1925. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Maret 1926 ing pamangkuné kolonèl Kōichi Shiozawa. Prau iki kèrem rikala 12 Oktober 1942 déning USS Salt Lake City lan Duncan ing Tanjung Esperance 09°02′S 159°33′E.

                                               

Gilap

A glaze ing masak iku nutupi saka nggilap, asring manis, kadang gurih, inti Applied kanggo pangan biasane dening dipping, dripping, utawa karo rerumput. Egg tiyang kuilt pethak lan dhasar icings sing loro digunakake minangka glazes. Dheweke asring nggabungake mentega, gula, susu, lan minyak tartamtu. Contone, glathi donat digawe saka campuran gula lan banyu bubuk utawa gula sing dicampur karo donat sing dicelupake, utawa sawetara adonan kue wis disikat ing endhog putih endhog. Glazes uga bisa digawe saka jus buah utawa jus bebarengan karo bahan liyane lan asring ditrapake kanggo kue-kue. B ...

                                     

ⓘ 159

  • Milénium: Milénium ping 1 Abad: Abad ping 1 Abad ping 2 Abad ping 3 Dasawarsa: 130 - an 140 - an 150 - an 160 - an 170 - an Taun: 156 157 158 159 160 161 162
  • Dasawarsa 150 - an iku kaurut saka taun 150 nganti 159
  • 7 Juni punika dinten ingkang kaping 158 utawi 159 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1494 - Miturut Prajanjèn Tordesillas, Spanyol nguwasani pérangan
  • 8 Juni punika dinten ingkang kaping 159 utawi 160 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1968 - James Earl Ray dipuntangkep kanthi dakwan mejahi Martin
  • 169 170 Dasawarsa 6: 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Dasawarsa 5: 141 142 143 144 145 146 147 148 149
  • dipasaraké Agustus taun 2013 lan duwé ukuran 133.3 x 72.3 x 9.2 mm déné boboté 159 gram. Layaré IPS LCD capacitive touchscreen, 16M werna ukuran 4.7 inchi kanthi
  • ndunungi miturut proyeksi BPS Sukamara kanggo taun 2008, ya iku 324 jiwa. Padunung lanang okèhé 165 jiwa lan sing wédok okèhé 159 jiwa. Pemkab Sukamara
  • kèrem rikala 13 Novèmber 1942 ing Guadalkanal 09 17 S 159 56 E 9.283 S 159 933 E - 9.283 159 933 Nelson, Andrew N. 1967 Japanese English Character
  • nggawe tokoh wayang nanging uga gaman lan rasukaning wayang. S. Haryanto 1991 Seni Kriya Wayang Kulit. Jakarta: Grafiti. p. 33 - 270. ISBN 979 - 444 - 159 - 7.
  • kèrem rikala 1 Fèbruari 1943 cedhak Pulo Savo 09 15 S 159 47 E 9.250 S 159 783 E - 9.250 159 783 月 www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing
  • rikala 30 Novèmber 1942 ing Perang Tassafaronga 9 14 S 159 49 E 9.23 S 159 82 E - 9.23 159 82 月 www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing 2019 - 05 - 25
  • rikala 12 Oktober 1942 cedhak Kepuloan Savo 08 40 S 159 20 E 8.667 S 159 333 E - 8.667 159 333 Nelson, Andrew N. 1967 Japanese English Character
                                               

Seni kriya

Seni kriya seni nggawe tokoh lan karakter wayang kulit. Seni kriya bisa mbentuk karakter lan kapribaden wayang kanthi mentingke pasuryan tokoh wayang. Kaya déné ana ing wayang, seni kriya nggawe wayang ngemot bab falsafah lan tegesing jiwa. Seni kriya ora mung nggawe tokoh wayang nanging uga gaman lan rasukaning wayang.

Jus cèri
                                               

Jus cèri

Jus ceri yaiku ombèn-ombèn sajinis jus buah sing kalebu jus ceri. Iki dikonsumsi minangka omben-omben lan digunakake kanggo bahan ing maneka olahan, panganan lan omben-omben. Iki uga dipasarake minangka suplemen kesehatan. Diprodhuksi kanthi ceri panas utawa adhem, kumpulake jus kasebut, banjur disaring lan dipasteurisasi.

                                               

Lautaro Acosta

Lautaro Germán Acosta minangka pemain bal-balan profesional Argentina sing main ing Klub Atlético Lanús lan tim nasional Argentina minangka pemain sayap.