Back

ⓘ 185




                                               

Slamet Isnandar

Slamet Isnandar ya iku penulis lan guru. Dhèwèké iku anak keloro pasangan Moerdi Josomoersito lan Sulasmi. Slamet Iskandar entuk gelar sarjana muda taon 1972, lan diangkat dadi guru ning SMP Negeri 3 Surabaya. Nanging isih ngajar ning salah siji SMP ning Gresik nganti saiki. Gelar sarjana dientuke taon 1986.

                                               

Loem Min Noe

Loem Min Noe, ya iku juru cekak sing asale saka Jawa Tengah, lan nyambut gawe ing pabrik gula Jatiroto, Pasuruan, Jawa Timur. Loem Min Noe wiwit sregep gawe cekak kawitane taun 1930-an tekan taun 1941. Ing taun 1930-an secacah jeneng juru cekak wiwit muncul, kaya ta Sambo, Pangripta, Prasmo, Djoko Baloeng, Zilvervos, Kenja Bre Tegawangi, Tjah Alas Boeloe, Tan Poet, Max Moe, Liamsi, Sri Sowsinah, Sri Koesnapsijah, Soeprapti, Rr. Koestijah, lan Loem Min Noe. Akeh jeneng sing angel diindhentifikasekake jeneng asline, kaya ta jeneng Zilvervos, Max Moe, Tan Poet, Sambo, Prasmo, J.De OHsam, lan ...

                                               

Ariesta Widya

Agustinus Mulyono Widyatama utawa Ariesta Widya iku guru SLTP ing Tual - Manado, SMP Katholik Langgur, SMP Negeri Ungaran, Proyek Perintis Sekolah Pembangunan - Semarang, SMA Negeri 5 Semarang, lan SMA Masehi I. Dadi, profesine minangka penulis Jawa wis pionir wiwit tahun 1957. Karya-karyané saiki ditemokake ing Jaka Lodhang, Panjebar Semangat, Jaya Baya, Praba, Pustaka Candra, lan liya-liyane. Sawetara crita cekak sing dianggep penting, antara liya, "Cemara Lima", "Kasep", "Kontrak", "In antarane Ombak-Ombak", "Garis Pepesthen", "Tuntut Gedhang", "Ketanggor", "In antarane Swara Mesin", "K ...

                                               

Whisky

Whiski utawa wiski minangka jinis minuman beralkohol sing disaring digawe saka remukan gandum sing difermentasi utawa bir penyulingan. Macem-macem biji digunakake kanggo macem-macem jinis, kalebu gandum, jagung, rye, lan gandum. Wiski umume umure ing tongkat kayu, umume digawe saka kayu oak putih hangus. Miturut undang-undang Kanada, wiski Kanada kudu diproduksi lan umur ing Kanada, disaring saka gandum fermentasi fermentasi, umur ing tong kayu kanthi watesan kapasitas 700 litres 185 US gal; 154 imp gal ora kurang saka telung taun, lan "duwe aroma, rasa lan karakter sing umume diarani wisk ...

                                               

Carne de porco à alentejana

Carne de Porco à Alentejana minangka salah sawijining masakan daging babi sing paling tradisional lan paling populer ing masakan Portugis. Iki minangka kombinasi daging babi lan kerang, karo kentang lan ketumbar. Biasane, udakara 800 g daging babi diasinake sawetara wektu ing anggur putih, paprika, pasta mrica abang, papak cincang, ketumbar, godhong teluk, lan uyah lan mrico putih. Cum asring ditambahake uga ing sisih lor Portugal. Banjur digoreng nganti coklat emas, nalika kerang ditambah lan dimasak. Biasane, sajian iki disajeni nganggo kentang goreng utawa kentang panggang. Biasane saka ...

                                               

Pai milyunèr

Millionaire pie iku olahan Amérika pie. Pai iki minangka sajian saka Amerika Serikat Kidul lan asale saka South Carolina. Amarga sugihe banget, mula nuwuhake jeneng kasebut. Iki digawe saka keju krim, klapa, Whip Cool, nanas remuk, lan pecan sing disigar nganggo kerupuk krupuk graham, sanajan bahan-bahane bisa dimodifikasi. Susu kental lan krim abot uga bisa ditambah. Sawetara versi nggunakake jeruk uga. Nanging, topping whust and crust minangka bahan penting, sanajan jinis kerak bisa beda-beda. Jus jeruk nipis uga wis disorot minangka bahan utama, amarga mbantu ngebaki ngisi. Dadi cukup a ...

                                               

Aiden McGeady

                                               

Dangga LS

Dangga LS lair tanggal 10 Mei 1926 ing Mori Atas, dhéwéké yaiku Pangarsa Kampung Kasingoli kang mbina kesenian dhaérah lan mangertèni kelompok Molioa kang ngembangaké kesenian Mori ing Sulawesi Tengah.

Dastar
                                               

Dastar

Dastar yaiku udheng kang dienggo ing dramatari Bali. Jinising dastar ana loro, yaiku dastar lembaran lan dastar beblangkon. Dastar kagawé saka kain kang duwéni werna padhang, kena uga kain werna peteng. Dastar biasané dienggo déning para Panakawan lan liya-liyané ing dramatari Bali.

                                               

Datumuseng

Datumuseng yaiku jeneng salah sawijining sendratari saka Sulawesi Kidul, pangriptané yaiku Farid Hamid lan Ny. Fatimah Yusuf. Kacaritakaké Datumuseng iku wira saka Sumbawa kang diutus rajané budhal nèng Makassar kanggo urusan kerajaan. Nanging, ing Makassar Datumuseng prang tandhing mungsuh wong Walanda. Dhéwéké gugur sawisé matèni bojoné dhéwé, Maipa Deapati supaya ora dadi tawanan mungsuh.

                                               

Daokbulang

Daokbulang yaiku jeneng tari seka dhaérah Toraja, Sulawesi Kidul, kang nggunakaké alu lan lesung kanggo piranti nari. Para kenya nuthuki alu saengga ngasilaké swara kang éndah lan kepenak dinggo nari, para priya mudha kang krungu banjur nggolèki sumber swara. Sawisé ketemu asaling swara, para kenya tetep mbacutake nuthuki alu utawa uga bisa melu nari.