Back

ⓘ Kopi Ijo




                                     

ⓘ Kopi Ijo

Kopi Ijo ya iku sawijining ombénan khas Tulungagung. Kopi iki diarani Kopi Ijo amarga kopi iki digiling karo kacang ijo nganti alus. Kopi kang rupané keijo-ijoan iki disajikne ing lèpèk utawa piring cilik. Bubuk kopi kang alus kerep digawé nyethe amarga rasané nikmat. Kopi ijo kerep kanggo olèh - olèh khas saka Tulungagung. Ombenan iki mung ana ing Tulungagung, amarga durung dikenali karo masyarakat jabané daerah Tulungagung. Salah sijiné Kopi ijo kang melégénda ya iku Kopi Ijo Mak Waris.

                                     

1. Guna

Kopi ijo nduwèni kaféin kang cendhèk tinimbang kopi ireng. Èfèk kang diasilké saka ngombé kopi ijo iki ora kaya kopi ireng biasané. Umumé kopi nduwèni efek ya iku marai ora ngantuk kanggo wong kang ngombé. Kopi ijo ya nduwèni èfèk iku nanging èfèk kang diasilke ora gedhe kaya kopi ireng. Isi kopi ijo uga nduwèni anti-oksidan kang dhuwur kang gunané kanggo nyegah radikal bebas ing njero awak. Kandungan anti-oksidan iku uga bisa nahan perkembangan sèl kanker. Kandungan iku jenengé asam klorogénat.

Saliyané iku, kopi ijo uga nduwèni guna kanggo ngurangi tènsi dhuwur utawa penyakit getih dhuwur. Iku dibuktikaké dening penelitian ana ing Clinical and Experimental Hypertension" ing taun 2006 kepungkur. Kopi ijo uga bisa ngéwangi mudhunké bobot. Iku amarga asam klorogenat kang diduwèni karo kopi ijo mau.

                                     
  • ya iku 18 - 26 oC. Wiji kopi kang diasilake ukurane cukup cilik lan awarna ijo nganti tekan abang semu ireng utawa abang tuwa. Kopi robusta pisanan tinemokake
  • minangka alkaloid sing ditemokake ing tèh ijo lan tingkat alkaloid ing wiji kopi ngurangi nalika biji kopi disebar. Trigonelin N - metil - nikotinat
  • Matcha kuwi jinising tèh ijo awujud bubuk. Yèn tèh ijo kuwi digawé saka rendheman godhong tèh, nanging matcha kuwi saka godhong tèh ijo garing sing didheplok
  • utang punika, para petani kopi kedhah manèn kopi sakdéréngipun wektu panén manén wiji ijo Amarga wiji kopi punika taksih ijo dadosaken regi dol - dolanipun
  • angkringan. Lumrahé sing dianggo wédangan ya iku, tèh, jaé, kacang ijo kencur, kopi utawa campuran saka sakabèhé iku. Lumrahé dikancani karo nyamikan
  • yaiku antarane tugu sari, tugu ijo lan casio. Ora mung woh e sing akeh, nanging wiji woh e luwih gedhe tinimbang jenis kopi liyane. Kulit woh tanduran iki
  • Godhongé majemuk werna ijo tuwa. Kembangé wena abang. Wohé werna soklat. Ing basa Indonésia uga sinebut kanthi jeneng kopi anjing. Kembang Namnam diprodhuksi
  • Tèh ireng luwih kaoksidasi tinimbang rupa tèh ijo oolong lan putih kapapat varietas iku kagawé saka godhong Camellia sinensis. Tèh ireng lumrahé luwih
  • dhuwur ketimbang kopi Werna banyu teh ora dadi pathokan kang apik kanggo nemtokake kandhutan kafeina. minangka conto, teh kaya teh ijo Jepang gyokuro kang
  • kang bisa njaga lan nggawé semangat. Èfék iki uga bisa digawé kaféin ing kopi utawa tèh. Theobromine uga bisa dadi tamba watuk. Coklat uga ngandhut phenylethylamine
  • omben - omben ana ing pirang - pirang omah kopi lan teh Senajan tradisional disiapake minangka decoction saka ijo cardamom pods, kayu manis teken, lemah