Back

ⓘ Golongan ètnik ing Turki




                                               

Wong Zaza

Wong-wong Zaza ya iku wong-wong ing Anatolia Wétan sing basa asliné basa Zaza. Punjering tanah wutah getihé wong Zaza, wewengkon Dersim, dumadi provinsi Tunceli, Bingöl lan péranganing provinsi Elazığ, Erzincan lan Diyarbakır. Akèh-akèhé wong-wong Zazas nganggep awaké dhéwe minangka étnis Kurdhi, péranganing bangsa Kurdhi, lan asring cinandra minangka Kurdhi Zaza.

                                     

ⓘ Golongan ètnik ing Turki

  • mayoritas ana ing sawenèh papan, ya iku ing Kurdistan Turki Kurdistan Irak, Kurdistan Iran lan Kurdistan Suriah. Wong Kurdi minangka golongan ètnis ing Asia Kulon
  • Niniwé ing Irak. Golongan - golongané uga ana sumebar ing Arménia, Géorgia, Turki Iran, lan Suriah. Cacah jiwaning wong Yasidhi ing tanah wutah getihé
  • Wong Albania  Albanian: Shqiptarët ya iku sawijining golongan étnis asli Albania lan nagara - nagara tanggané. Istilah iki uga dinggo ngrujuk para warga
  • taun 2010 nyathet ana udakara 63.818 wong saka golongan ètnis Kurdhi sing dedunung ana ing Ruslan. Ing kawitané abad ka - 19, ancas utamané saka Kakaisaran
  • Pratélan pamukiman ing munisipalitas Kragujevac: Golongan ètnik ing Kragujevac miturut sensus taun 2002: Kursi ing parlemèn munisipalitas ing pamilihan lokal
  • Kanadha ing taun 2011, lan akèh - akèhé dumadi wong Kurdhi saka Irak, ngluwihi cacahé wong Kurdhi saka Turki saka Iran, lan saka Suriah. Ing Kanadha
  • déning wadyabala Turki marang PKK Kurdhi. Sajarah wong Kurdhi Wong Kurdhi Wong Kurdhi ing Suriah Wong Kurdhi ing Ruslan Wong Kurdhi ing Géorgia Kleinschmidt
  • Armèni iku saiki ora nduwé aksès menyang sagara lan wewatesan ing sisih kulon karo Turki saha eksklave Nakhichevan Azerbaijan sisih lor karo Géorgia
  • resmi déning sawatara nagara - nagara, ing antarané yaiku Albania, Amérikah Sarékat, Karajan Manunggal, Prancis, lan Turki Nagara kang nulak kamardikan Kosovo
  • Ayn al - Arab ing sisih loré Suriah cedhak kutha Jarabulus lan uga kutha Afrin karo sakupengé kutha kasebut ing sadawaning tapal watesé Turki Akeh wong
  • Wewengkon kang tanah wutah getihé wong Suryani iku, ing wektu iki minangka pèrangané Irak Lor, Turki Kidul - Wétan, Iran Lor - Kulon lan Suriah Lor - Wétan. Akèh - akèhé