Back

ⓘ Hotel Transylvania




Hotel Transylvania
                                     

ⓘ Hotel Transylvania

Hotel Transylvania iku filem animasi 3D Amérikah taun 2012 ajènre fantasi kemidhi sing digawé Sony Pictures Animation. Fillem iki disutradarani Genndy Tartakovsky, lan diproduseri Michelle Murdocca. Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, lan CeeLo Green dadi para ngisi swarané.

Lakon filemé nyaritaké Count Dracula, baku hotel ajeneng Hotel Transylvania sing dianggo dadi papan ngasoné para raksasa saka omahé manungsa. Dracula ngajak sawenèh raksasa sing kalengka nedyo mèngeti ambal warsa anak wedhoké, Mavis kaping 118. Nalika hotel sing ora tau dijujug manungsa dumadakan dilanja wong lanang umur 21 taun ajeneng Jonathan, Dracula kudu nanggulangi Mavis murih ora kapéncut karo Jonathan sadurungé pengunjung hotel nyonangi ana manungsa ing kastil iku sing bisa ngancam masa depan hotel lan kariré Dracula.

Hotel Transylvania digebyagaké déning Columbia Pictures kala 28 September 2012. Filem iki éntuk panampa kritik sing warna-warni nanging uwong umum nampa kanthi apik. Saboboté panampa sing campur adhuk, Hotel Transylvania ngéntukaké pikolèhan $358 yuta saka rantaman $85 yuta. Filem iki dinominasi dadi Filem Animasi Unggulan ing Golden Globe Award. Filem angka 2, Hotel Transylvania 2, sing latar wektuné pitung taun sawisé filem angka 1, uga wis dibabar nalika 2015, lan filem angka 3 dijadwalké arep dibabar ing taun 2018. Sèri tivi filem iki dirancang kanggo wiwitan 2017, lan mindeng jaman remajané Mavis lan kanca-kancané ing Hotel Transylvania.

                                     
  • Hotel Transylvania 2 yaiku film komedi 3D animasi komputer komedi Amerika taun 2015. Film iki minangka film kaping pindho ing franchise Hotel Transylvania
  • Dibukak ing November 3, 2012. Noyer, Jérémie September 30, 2012 Hotel Transylvania composer Mark Mothersbaugh s DEVO - tion to animation Animated Views
  • September 29, 2012. Kaufman, Amy 27 September 2012 Animated Hotel Transylvania to scare off Looper Los Angeles Times. Looper Box Office Mojo