Back

ⓘ Burning Spear




Burning Spear
                                     

ⓘ Burning Spear

Cithakan:Use Jamaican English

Winston Rodney OD lair 1 Maret 1945, luwih ditepang karo jeneng panggungé Burning Spear, iku musisi lan penyanyi Jamaica roots reggae. Burning Spear iku salahsijiné Rastafarian lan tokoh kang nduwé prabawa ndek roots reggae wiwit taun 1970-an.

Winston Rodney lair ndhik Saint Anns Bay, Saint Ann, Jamaica.Salahsijining pamuda kang ngrungokné musik R&B, Soul, lan Jazz stasiun radio AS kang bisa teka nganti Jamaika. Curtis Mayfieldlan James Brown dianggep dadi kang mènèhi prabawa musik ndhik AS. Rodney diprabawai karo pandangané aktivis pulitik ya iku Marcus Garvey, mligi onok kaitané karo hal-hal utawa tema-tema bab Pan-Africanism lan pandangan bab nentokné nasibé dhéwé-dhéwé. Ndèk taun 1969, Bob Marley, kang uga teka Saint Ann, disaranké Rodney kanggo nyedhaki Coxsone Dodds Studio One label.