Back

ⓘ 236




                                               

Klampis

Wit Klampis nduwéni pang sing cilik nganti sedhengan, dhuwure antara 5-10 m, lan gedhine pang kira-kira 50 cm. Klampis nduwèni sipat bisa nggogrogaké godhong. Makuthané mèmper payung. Pang-pang anakan sing isih enom nduwèni rambut kuning, rapet, kanthi eri akèh lan ukurané gedhi tur dawa. Wit iki umumé diweruhi thukul ing alas jati utawa ara-ara sacedhaké panté. Ing Jawa Wetan uga diweruhi ing alas musim. Sok-sok klampis uga ditandur ing sadawané pinggir dalan lan galengan-galengan sawah. Lumrahé klampis thukul kanthi becik ing panggonan sing dhuwuré nganti 500 m dol. Wit iki nduwèni kemba ...

                                               

Bocah panas (ombènan)

Balita panas, uga dikenal minangka wiski panas ing Irlandia, umume minuman campuran sing digawe saka omben - omben lan banyu karo madu, ramuan lan rempah-rempah, lan dadi panas. Resep toddy panas beda-beda lan tradisional diombe sadurunge turu ing wayah wengi, ing cuaca udan utawa adhem utawa kanggo ngilangi gejala selesma lan flu. Ing Cara Ngombe, Victoria Moore nggambarake minuman minangka vitamin C kanggo kesehatan, madu sing bisa direndhem, alkohol dadi mati rasa." Balita panas minangka campuran roh, banyu panas, lan madu. Ing Kanada, sirup maple bisa digunakake. Bahan-bahan tambahan k ...

                                               

Babad Pakepung

Babad Pakepung inggih menika karyanipun saking Kyai Yasadipura II. Naskah menika kalebet wonten ing jaman Surakarta enggal lan dipunlebetaken wonten ing serat enggal. Naskah Babad Pakepung dipunserat wonten ing jaman pamréntahanipun Kangjeng Susuhunan Paku Buwana IV. Kitab Babad Pakepung menika nyariyosaken rikala Kangjeng Susuhunan Paku Buwana IV ngupakara tiyang ingkang dipunanggep sekti, dipunwastani Bahman, Wiradigda, Panengah, lan Nursaleh. Bab menika dadosaken sujana pamréntah Walandi lan Kraton Ngayogyakarta amargi badhe dadosaken prekawis ingkang ageng. Ananging, piyambakipun anyan ...

                                               

Pai apel

Pie apel minangka olahan pie sing bahan utamane ngisi apel, asale saka Inggris. Iki asring disajikake nganggo krim kocok, es krim, utawa keju cheddar. Umume lapisan kaping pindho, kanthi pastry ing ndhuwur lan ing ngisor ngisi; kerak ndhuwur bisa uga padhet utawa kisi. Kerak ngisor bisa dipanggang kanthi kapisah supaya ora soggy. Pai apel ing jero asring duwe kerak ndhuwur lan tarte Tatin dipanggang nganggo kerak ing ndhuwur, nanging disedhiyakake ing sisih ngisor. Pie apel minangka simbol ora resmi kanggo Amerika Serikat lan salah sawijining panganan sing paling apik.

                                     

ⓘ 236

  • Milénium: Milénium ping 1 Abad: Abad ping 2 Abad ping 3 Abad ping 4 Dasawarsa: 210 - an 220 - an 230 - an 240 - an 250 - an Taun: 233 234 235 236 237 238 239
  • 24 Agustus punika dinten ingkang kaping 236 utawi 237 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1962 - Televisi Republik Indonesia TVRI resmi siaran
  • 23 Agustus punika dinten ingkang kaping 235 utawi 236 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 23 Agustus 2010 Gelar Miss Universe 2010 dipunrengkuh
  • Paus Fabianus punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 236 - 250
  • Paus Anterus punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 235 - 236
  • Gunung Kilimanjaro ana ing bawana Afrika. Kamus Basa Jawa Kanisius 2001: 236 Swisseduc - Glaciers online National Snow and Ice Data Center - Glaciers
  • ISBN 0 - 517 - 53137 - 2.CS1 maint: extra text: authors list link Peterson, James April 2003 Essentials of Cooking. Artisan Books. ISBN 978 - 1 - 57965 - 236 - 4.
  • Charis 2008 Particle Or Wave: The Evolution of the Concept of Matter in Modern Physics. Princeton University Press. pp. 236 237. ISBN 0691135126.
  • American Society for Microbiology, Washington DC., USA. 2003. ISBN 1 - 55581 - 236 - 8 Pusat Informasi Penyakit Infeksi Indonésia GIDEON - Global Infectious Diseases
  • 246 247 248 249 250 Dasawarsa 4: 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Dasawarsa 3: 221 222 223 224 225 226
Nggorèng
                                               

Nggorèng

Goreng yaiku salah sawijining proses masak panganan ing minyak utawa lemak liyane. Padha sauteing, panganan pan-goreng sing umume nguripake liwat sepisan utawa kaping pindho sak masak, nggunakake tongs utawa spatula, nalika panganan sauteed sing masak dening "tossing ing telusur". Macem-macem panganan bisa digoreng.