Back

ⓘ Mobile Suit SD Gundam




                                     

ⓘ Mobile Suit SD Gundam

Mobile Suit SD Gundam ya iku sèri animasi cekak kang digebyakaké ing téater lan minangka asliné animasi vidéo antarané taun 1988 lan 1993 kang digawé déning Sunrise. Bagéyané saka waralaba médhia SD Gundam, anime iki dhedhasar dolanan kapsul Gashapon kang populer lan model kits kang digawé déning Bandai ing wektu iku.

Carita parodhi cekak diwiwiti lan karakter saka waralaba Gundam karo wujud super deformed saka karakter Gundam lan mecha. Diwiwiti pisanan taun 1989 kanthi irah-irahan Mobile Suit SD Gundams Counterattack, karakter sèri SD Gundam dhedhasar dolanan SD Gundam, Carddass trading cards lan sèri manga, mligi saka Command Gundam, Knight Gundam, lan waralaba cabang Musha Gundam.

                                     

1. Karya

Mobile Suit SD Gundam iku digebyakaké kanthi wujud sèri cekak ngancani filem kang digawé déning Sunrise, utawa ing wujud OVA. Pungkasané filem lan sèrial TV padha digawé uga. Pratélan lengkap karyané minangka ndhèrèk.