Back

ⓘ Yusra Mardini




Yusra Mardini
                                     

ⓘ Yusra Mardini

Yusra Mardini iku sawijining juru nglangi saka Suriah sing saiki manggon ing Berlin, Jerman. Dhèwèké iku ngungsi saka nagarané lan nalika Olimpiade in Rio de Janeiro 2016 ngwakili tim cilik Atlit Pangungsi Olimpiade.

                                     

1. Ngungsi saka Suriah menyang Jerman

Déné Perang sadulur ing Suriah, Yusra Mardini ngungsi karo mbakyuné Sara sing uga anggota tim nasional nglangi Suriah in taun 2015 saka Damaskus, ngliwati Beirut, Istanbul lan Izmir menyang Éropah. Ing Izmir dhèwèké numpak prau nyebrangi Sagara Égéa menyang Pulo Lesbos. Nalika nyebrang, prauné sing sajatiné namung kanggo isi pitung wong nanging dileboni 18 wong, mandheg mesiné lan arep klelep. Banjur Yusra kakang adhi lan wong loro liyané nyurung prau iki nganti tekan pasisir Pulo Lesbos. Sawisé iku dhèwèké mlaku saka dharatan Yunani menyang Wina, München lan pungkasané Berlin. Ing Berlin Yusra banjur latihan ing Klub ulahraga nglangi Wasserfreunde Spandau 04. Carita olèhé ngungsi sing nreyuhaké ati ndadèkaké awaké digatèkaké wong sadonya.