Back

ⓘ Reza Rahadian




Reza Rahadian
                                     

ⓘ Reza Rahadian

Reza Rahadian Matulessy utawa kondhang Reza Rahadian ya iku aktor kebangsaan Indonesia sing miwiti karier dadi model.

                                     

1. Karier

Reza miwiti karier ing donya hiburan dadi model. Sadurungé, Reza kasil nggayuh jawara Favorite Top Guest majalah Aneka Yess! taun 2004. Reza miwiti karier aktingnye ana ing sinétron, kaya antarané "Culunnya Pacarku", produksi Rapi Films taun 2005 kapungkur. Kesempatan sing teka iku dimanfaatke Reza sak apik-apike. Dhèwèké nyoba ngerahno kabèh kemampuan akting sing diduweni. kebukten, dhèwèké dadi dipercaya pihak Rapi Films gae main sinétron produksi Rapi Films sabanjuré salah sijiné sinétron Inikah Rasanya, Mutiara Hati, Cinta SMU 2, ABG lan Aku Hamil. Saka sinétron, Reza wiwit olèh sawatara tawaran main ana ing filem layar amba.

Kariere Reza tambah nanjak karosaka main ing jerone filem layar amba Film Horor. Saka filem Perempuan Berkalung Sorban, dhèwèké olèh Piala Citra 2009 gae kategori Pameran Pendhukung lanang Terbaik. Taun sabanjuré, dhèwèké uga olèh Piala Citra kategori pameran Utama lanang Terbaik saka filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta. taun 2013, Reza kasil nggayuh Piala Layar Emas IMA kategori Pameran Utama lanang Terfavorit ing filem Habibie & Ainun.

Reza wis menang loro pangregan FFI lan Siji pangregan IMA Indonesian Movie Awards. 1.Aktor Pendukung Terbaik saka filem Perempuan Berkalung Sorban 2.Aktor Terbaik saka filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta. Marang Penghargaan IMA untuk Pemeran Utama Pria Terfavorit saka filem Habibie & Ainun.

Saliyané Reza terjun ing donya perfileman, dhèwèké nycoba ing donya tarik swara. Taun 2012 dhèwèké duet karo Acha Septriasa ing jerone single gae soundtrack filem Brokenhearts sing judhul lagune Broken Hearts.

                                     

2. Kauripan pribadi

Reza lair saka pasangan bapak Rahim lan ibu Pratiwi Widantini Matulessy, jeneng Rahadian saka gabungan jeneng uwong tuane sing duwé arti buah hati saka Rahim lan Pratiwi, déné Matulessy ya iku jeneng kulawarga ibune. Wektu clikane Reza ngentèkaké wektu ing 3 kutha. Bareng karo Ibune, dhèwèké netep ing griyane mbahe ing bilangan Gadog Bogor. Uwong tuane wis pisah wiwit iadheweke umur 6 wulan. Sanajan wiwit cilik urip karo ibune sing dadi uwong tuwa tunggal, dhèwèké ora tau ngrasa kélangan figur bapake. Reza kaloka dadi aktor sing aktinge mesti mukau karo deretan pangregane.