Back

ⓘ Middlesbrough F.C.




Middlesbrough F.C.
                                     

ⓘ Middlesbrough F.C.

Middlesbrough Football Club iku salah sijining tim bal-balan profesional ing kuto Middlesbrough, North Yorkshire, Inggris. Tim iki kadhapur taun 1876 lan tim iki main ing Riverside Stadium saka taun 1995, saka stadiun keloro kawit dadi tim professional ing 1889. Tim iki main ing Ayresome Park sajeroning 92 taun, saka 1903 kanti 1995.

Tim iki salah siji tim sing mbentuk Premier League ing taun 1992. Mungsuh bebuyutane klub iki ya iku Sunderland lan Newcastle United. Tim iki uga mungsuhan karo Yorkshire club Leeds United.

Prestasi paling dhuwur saka tim iki ya iku dadi nomer telu ing taun mangsa 1913–14. Tim iki ming tau ing level rong taun ing Football League.

Seragam tim iki ya iku abang-putih. Dadi, mereka diceluk Boro. Akèh lambang sakjrone sajarahé tim, paling anyar ing taun 2007, nglambangake singo.

Ing taun 2006, klub ini mlebu final Piala UEFA lan dadi runner-up dikalahke Sevilla FC kanti skor 0-4.

                                     

1. Sajarah

Tim iki kadhapur taun 1876. Tim iki salah siji tim tuwa dhéwé ing Inggris. Tim iki menang Piala FA Amatir taun 1895 lan menang manèh taun 1898. Tim dadi profésional ing taun 1889, nanging balik dadi amatir manèh taun 1892. Tim iki dadi tim profésional taun 1899. Sawisé telung mangsa, tim iki promosi ing tingkat paling dhuwur liga ing Inggris Inggris: Football League First Division, lan tetep ing liga sakjrone 22 taun.

Tahun 1903 tim pindah ing Stadion Ayresome Park. Ing bulan Agustus 1995 tim pindah ing Stadion Riverside ingkang dadi stadion kandang nganti tekan saiki.

                                     

2. Warna kostum dan logo

Cithakan:Football kit box

right|thumb|Logo Middlesbrough saka taun 1986–2007|150px Kostum asli Middlesbrough kanggo tanding kandang pas pisanan mèlu Football League ing taun 1899 iku kemeja putih kaliyan clana pendek biru lan tim ora nganggo warna merah lan putih pirang taun sakuwise

Logo Middlesbrough dhéwé wis diowah kaping papat.

ket mangsa 2009–10 kostum Middlesbrough digawé kaliyan adidas, ngganti Errea ingkang wis 15 taun dadi sing gawé klambi.

Ing mangsa 2010-11, sponsor ing klambi ganti-ganti pendak wulan. Kaos replikane didol tanpa jeneng sponsor ing tengah.

                                     

3. Sponsor

right|thumb|Kaos Middlesbrough F.C. sejak taun 1994–2010 1980–1982 – Datsun Cleveland 1982–1984 – McLean Homes 1984–1986 – Camerons 1986–1988 – Dickens 1988–1990 – Heritage Hampers 1990–1992 – Evening Gazette 1992–1994 – ICI 1994–1995 – Dickens 1995–2002 – Cellnet/BT Cellnet 2002–2004 – Dial a Phone 2004–2007 – 888.com 2007–2010 – Garmin 2010-2010 – Wiring Services 2011–saiki – Ramsdens

                                     

4. Kerja sama karo sponsor

Ramsdens – Sponsor resmi Adidas – Partner resmi Jaguar – Partner resmi Teesside University – Partner resmi FCBETZ.com – Partner resmi Carlsberg – Partner resmi BBC Tees – Partner resmi SG Petch – Partner resmi Dickinson Dees – Partner resmi Rockliffe Hall – Partner resmi Tees Valley Coach Travel – Penyedia perjalanan resmi

                                     

5. Titel

Liga

  • Football League Second Division / Football League Division One
Juara: 1926–27, 1928–29, 1973–74, 1994–95 Runners-up: 1901–02, 1991–92, 1997–98
  • Football League Third Division
Runner-up: 1966–67, 1986–87
  • Northern League
Juara 1893–94, 1894–95, 1896–97 Runners-up 1890–91, 1891–92, 1897–98

Piala

  • League Cup
Juara 2004 Runner-up 1997, 1998
  • FA Cup
Runners up 1997
  • FA Amateur Cup
Juara 1894–95, 1897–98
  • Full Members Cup
Runner-up 1990
  • FA Youth Cup
Juara 2004 Runner-up 2003

Internasional

  • UEFA Cup
Runner-up 2005–06
  • Anglo-Scottish Cup
Juara 1976
  • Kirin Cup
Juara 1980
                                     

6. Pranala njobo

Official websites
  • MFC.co.uk Official club website
  • Middlesbrough at The Football Leagues official website
Berita
  • Middlesbrough news dari Sky Sports
  • Cithakan:BBC Football Info
Fan/other websites
  • Friends Reunited Photos through the years
  • Boro-Stat Unofficial stats & graphs website
  • Middlesbrough at SportEpoch
                                     
  • Johnson The FA. Dibukak ing 19 May 2012. Johnson Leaves Boro Middlesbrough F.C 1 February 2010. Adam Johnson moves to Sunderland from Manchester
  • taun 2006 Sevilla juara Piala UEFA sing kapisan sawisé ngalahaké Middlesbrough F.C 4 - 0 ing final lan ing kompetisi Piala Super Éropah tim iki bisa dadi
  • sempet disilihaké ing Walsall lan Cardiff City sadurungé pindah ing Middlesbrough tekan taun 2011 gabung karo West Ham United. Premier League Player
  • Carra jeneng celukané Carragher diwiwiti wektu tandhing ngelawan Middlesbrough tanggal 8 Januari 1997. Carra dadi pérangané tim Gérard Houllier sing
  • KS Teuta KF Tirana KS Vllaznia Chicago Fire C D. Chivas USA Columbus Crew Colorado Rapids D. C United F.C Dallas Kansas City Wizards Los Angeles Galaxy
  • Matthew Thomas Jarvis lair ing Middlesbrough 22 Mèi 1986 umur 34 taun ya iku juru main bal - balan kang kewarganagaraané Inggris kang main ingposisi
  • 2016. Dibukak ing 8 January 2018. Cithakan: Hugman Bryn Morris Portsmouth F.C Dibukak ing 19 December 2020. Bryn Morris: Profile worldfootball.net
  • official website of AFC Wimbledon Inggris The official website of Milton Keynes Dons F.C Inggris Statistics for part of Wimbledon FC s existence
  • ya iku juru main bal kang asalé Inggris lan main minangka kiper Chelsea F.C ing Liga Primer Inggris. Search 1984 to 2006 Birth, Marriage and Death
  • Footballers Who s Who 2010 11. Mainstream Publishing. p. 173. ISBN 978 - 1 - 84596 - 601 - 0. Danny Graham Blackburn Rovers F.C Dibukak ing 4 August 2019.