Back

ⓘ Marcel Proust




Marcel Proust
                                     

ⓘ Marcel Proust

Marcel Proust ya iku sastrawan sing lair ndhik Auteuil Perancis tanggal 10 juli 1871 lan séda tanggal 18 November 1922 ndhik Paris Perancis. Proust iku anaké Adrien Proust dokter sing kacitra lan keturanan Perancis. Anadéné ibuné Jeanne née Weil saka kulawarga Yahudi sing sugih. sadungunipun masa studiné Proust éntuk prabawa teko Henri Bergson. Novèl Proust sing paling kawentar ya iku Remembrance of Things Past sing sifaté Otobiografis 1913-1927. Novèl iku nyeritakaken ana déné pengalamané manungsa iku dudu narasi kronologis nanging kasadaran ingatan. Tradisi Proust uga duwé prabawa ndhik karya-karyané Patrick Modiano.

                                     

1. Bibliografi

  • 1904 La Bible DAmiens ; pertalan dari The Bible of Amiens karya Ruskin.
  • Le Temps retrouvé, 1927
  • 1896 Les plaisirs et les jours
  • 1906 Sésame et les lys ; pertalan dari Sesame and Lilies karya Ruskin.
  • À lombre des jeunes filles en fleurs, 1919
  • Le Côté de Guermantes, 1920/21
  • La Prisonnière, 1923
  • Sodome et Gomorrhe, 1921/22
  • 1913-1927 À la recherche du temps perdu "Mencari Waktu Yang Hilang"
  • La Fugitive, Albertine disparue, 1925
  • Du côté de chez Swann, 1913
  • 1954 Jean Santeuil tidak diselesaikan
  • 1919 Pastiches et mélanges
  • 1954 Contre Sainte-Beuve