Back

ⓘ 289




                                               

Conpoy

Konpoy utawa scallop pepe minangka jinis produk panganan laut garing Kanton sing digawe saka otot adductor saka scallops. Ambune konpoy yaiku segara, pungent, lan ngelingake daging sing diobati uyah tartamtu. Rasane ono ing umami amarga akeh isine macem-macem asam amino gratis, kaya ta glycine, alanine, lan asam glutamat. Iki uga sugih karo asam nukleat kaya ta asam inosinat, produk sampingan asam amino kaya ta taurine, lan mineral, kaya ta kalsium lan seng. Conpoy diprodhuksi kanthi masak scallops mentah banjur dikeringake.

                                               

Tapa

Tapa minangka daging sapi, daging domba, daging rempah-rempah utawa daging jaran sing wis garing utawa diobati, sanajan daging liyane utawa iwak uga bisa digunakake. Wong Filipina nyiyapake tapa kanthi nggunakake irisan daging sing lancip lan ngobati uyah lan rempah-rempah minangka metode pelestarian. Tapa asring mateng digoreng utawa dipanggang. Nalika dadi karo beras goreng lan endhog goreng, kang dikenal minangka tapsilog. Kadhangkala diwenehake karo atchara, strip papaya sing diasinake, utawa tomat sing diiris dadi lawuh. Cuka utawa saos tomat biasane digunakake kanggo bumbu. Tapsilog ...

                                               

292