Back

ⓘ Georg Wilhelm Friedrich Hegel




Georg Wilhelm Friedrich Hegel
                                     

ⓘ Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Georg Wilhelm Friedrich Hegel ya iku filsuf Jerman. Dhèwèké ngrembakakake skema kang nekanake lajuning sujarah lan ide-ide saka thesis ing antithesis banjur ing sintesis. Dhèwèké lair ana Stuttgart, Württemberg, Jerman, tanggal 27 Agustus 1770. Séda ana Berlin, Jerman, tanggal 14 November 1831.

Dhèwèké, kaya Goethe, ora ngrasa patriotis nalika Napoleon menang ana Jena 1806, ing Prussia dhèwèké mung ndhelok birokrasi korup lan umuk. Dhèwèké nulis kanggo kancane saurunge perang, dhèwèké ujar kanthi bombonge jiwa donya lan kaisar lan kanthi puas ngenani kamungkinan ngalahake Prussia. Kainspirasi déning Revolusi Prancis nalika isih enom, ndhelok kamenangane Napoleon lawan tandhing Prussia ana Jena, filosofine ngarah nuju pendhukung loyal otoritarian lan wong kang ora seneng karo tindhak demokratis, mligi Undang-Undang Reformasi Inggris. Filosofi politise diatur ana The Philosophy of Right 1821 lan cathetan kuliahe ana History of Philosophy, Philosophy of History and of Art, kang pungkasan sawijining sumbangan wigati kanggo estetika, diterbitake kanthi anumerta.

                                     
  • metu saka pawiyatan teologise banjur sinau filosofi diwulang Georg Wilhelm Friedrich Hegel sasuwéné rong taun ana Berlin. Taun 1828, dhèwèké menyang Erlangen
  • Euklides - Friedrich Engels - Desiderius Erasmus Michel Foucault - Mohandas Mahatma Gandhi - Gaupada - Siddhartha Gautama Georg Wilhem Friedrich Hegel - Martin
  • Blanchot, Gaston Bachelard, Jean Hyppolite, Georges Dumézil, Georg Wilhelm Friedrich Hegel J. L. Austin, Gustave Flaubert. Pinaribawan Giorgio Agamben
  • 1759 - 1797 Henri de Saint - Simon 1760 - 1825 Benjamin Constant 1767 - 1830 Georg W. F. Hegel 1770 - 1831 Charles Fourier 1772 - 1837 James Mill 1773 - 1836 Arthur