Back

ⓘ Koin




Koin
                                     

ⓘ Koin

Koin iku barang kang cilik, tipis, lan bunder kagawé saka bahan atos kaya ta metal utawa plastik kanggu mligi minangka medium ijol-ijolan utawa tawar-tawaran kang sah. Koin-koin iku digawé baku ing aboté, lan diprodhuksi kanthi gunggung kang akèh ing panggonan jenengè arta yasa supaya bisa masilitasi dagang. Koin-koin iku asringé ditokaké déning sawiji pamaréntah.

Koin-koin lumrahé saka bahan metal utawa metal campuran, utawa kadang kala kagawé saka bahan gawéan manungsa. Koin iki racaké wujudé kaya piringan. Koin-koin kang dumadi bahan metal kang regané dhuwur disimpen ing gunggungé kang akèh minangka koin emas. Koin-koin liyané dinggo minangka dhuwit ing transaksi sadina-dina, muter ing sisihé dhuwit kertas. Lumrahé rega koin ing muteré dhuwit i.e. tanpa nganggep koin emas iku ora luwih larang tinimbang dhuwit kertas kang nilèné paling cendhèk. Satus taun kapungkur, ajiné dhuwit koin ing masarakat kadang kala uwis luwih cendhèk tinimbang ajiné metal ing jeroné, contoné amarga anané inflasi. Bedané dadi luwih signifikan, pihak kang ngetokaké dhuwit bisa mutusaké supaya narik koi-koin iku mau saka pamuteran, mungkin bisa ngetokaké barang kang ajiné padha kang bahan kanggo gawéné béda, yèn ora masarakat bisa mutusaké supaya nglèlèhaké koin iku utawa disimpen waé dhelok ukum Gresham.

                                     
  • 100 Sudirman Kertas Rp 100 TE 77 Kertas Rp 100 TE 84 Kertas Rp 100 TE 92 Koin Rp 100 TE 73 Koin Rp 100 TE 78 Koin Rp 100 TE 91 Koin 100 rupiah
  • logam, mineral lan ing wangun bébas. Logam iki bisa dipigunakaké kanggo koin perhiasan, paralatan meja, lan fotografi. Los Alamos National Laboratory
  • dīnār iku valuta resmi kang dipigunakaké sapérangan nagara. Ing jaman biyèn, koin dhinar mas dipigunakaké wiwit mangsa Islam kanggo kagiyatan ijol - ijolan barang
  • iki kawangun. Riyal Hijaz riyal iki digawé dhedhasar sanadyan ora padha Koin Ottoman 20 kurus lan banjur dipérang dadi 20 ghirsh. Panulisan latin luwih
  • gulden Suriname ngalami hiperinflasi. Banjur dhuwit 1.000 gulden Suriname diganti 1 dollar. Nanging koin - koin olèh dienggo manèh nganggo aji sing mbiyen.
  • déning babagan panerbitan koin lan medali sarta wujud barang - barang sajinisé. Museum Monnie uga misuwur nyimpen koin - koin kuna patilasan sajarah Prancis
  • mutlak kang diukur nganggo sklerometer. Ing skala Mohs, kuku duwé biji 2, koin tembaga duwé biji 3, péso 5, kaca 5, 5 lan wesi 6, 5. Sawijining tabel alternatif
  • sumbangan saka para umat Katulik saindhenging jagat, dodolan perangko, koin - koin suvenir turis, iuran mlebu musiyum - musiyum lan dodolan buku lan kalawarta
  • Rp1 diwaca: siji rupiah ya iku duit kertas lan koin kang dicetak uga diedarake kanthi resmi ing Indonésia.Duit kanthi nominal Rp1 diedarake lan dicetak
  • lan minangka jinis retas urip, sanajan konsep hacking pawon sadurunge koin kasebut kalebu istilah kasebut. Pirang - pirang teknik pawon sing dikirim ing
  • kebijaksanaan Nike ya iku sawijining dewi kang dadi salah siji figur ana ing koin Saliyané iku figur Nike uga digunakaké ana ing piala FIFA pisanan kang dikenal
  • Salev iku dipérang dadi 100 stotinki tunggal stotinka, стотинка Dhuwit koin sing ana ing édaran iku nominalé 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinki lan 1 lev.