Back

ⓘ Philip Seymour Hoffman




Philip Seymour Hoffman
                                     

ⓘ Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman dhèwèké ya iku paraga lanang, sutradhara lan prodhuser ing filem lan téater saka Amérika. Hoffman kawentar amarga dadi karakter peran pendukung ing sawenèh filem kawit taun 1990an tekan dhèwèké mati ing umur 46 taun.

                                     

1. Filmografi lan panghargian

Hoffman dadi paraga ing 55 filem lan siji minisèri sasuwéné kariré dhèwèké 22 taun. Dhèwèké menangi Academy Award for Best Actor ing filem Capote 2005, lan dinominasikaké ambal ping telu kategori Best Supporting Actor ing filem Charlie Wilsons War 2007, Doubt 2008, lan The Master 2012. Dhèwèké uga nampa lima Golden Globe Award nominasi menang siji kategori, lima BAFTA Award nominasi menang siji kategori, telu Screen Actors Guild Awards menang siji kategori, lan menang Volpi Cup ing Venice Film Festival. Hoffman isih aktif ing téater sanajan dhèwèké niti karir ing filem, mbintangi 10 téater lan dadi sutradhara ing 19 téater akèh-akèhé ing New York. Dhèwèké nampa telu Tony Award nominasi kanggo penampilané ing Broadway: loro kanggo Best Leading Actor, ing filem True West 2000 lan Death of a Salesman 2012, lan siji kanggo Best Featured Actor ing filem Long Days Journey into Night 2003.

                                     
  • paragane Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams Film Doubt minangka film kolaborasi kaping kalih saka Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams sawise
  • iki ditulis dening Tamara Jenkins. Lintang film Laura Linney lan Philip Seymour Hoffman Film Savages wiwit tayang ing Festival Film Sundance nalika tanggal
  • Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams Film The Master punika film kolaboratif kaping tiga dening Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams sawise
  • Michael Lewis Juru paraga film iki yaiku Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman lan Chris Pratt Film Moneyball wiwit ditayangke ing Festival Film