Back

ⓘ Artikel Wiki Mrebawani




                                               

Salems Lot

Salems Lot iku novèl horor fiksi taun 1975 sing dianggit Stephen King. Novèl iki minangka novèl angka 2 sing ditulis King. Salems Lot nyaritaaké panulis ajeneng Ben Mears sing mbalik menyang kutha Jerusalems Lot ing Maine, papan kanggo dhèwèké urip saka umur 9 nganti 13 saperlu nglingkab manawa para résidhèn ing kutha kui malih dadi vampir. Kuthané karan manèh ing carita cekak "Jerusalems Lot" lan "One for the Road", loro-loroné ana ing koleksi carita King asesirah Night Shift. Novèl iki dinominasi ing World Fantasy Award kanthi Novèl Paling Apik taun 1976, lan ing Locus Award kanthi Novèl ...

                                               

3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta

Cithakan:Penghargaan filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta ya iku filem drama Indonesia sing dirilis 1 Juli 2010 disutradarai karo Benni Setiawan lan dibintangi antara liyané karo Reza Rahadian, Laura Basuki, lan Arumi Bachsin. Film iki diangkat saka novèl karangan Ben Sohib sing duwé judhul Da Peci Code lan Rosid dan Delia. Nalika filem iki ngangkat tema bab prabédan agama lan babagan carané saben wong bisa nyikapi prabédan iki.

                                               

A Childs History of England

A Childs History of England iku buku sing dianggit Charles Dickens. Carita iki muncul pisanan kanthi wujud serial ing Household Words, saka 25 Januari 1851 nganti 10 Dhésèmber 1853. Dickens uga nerbitaké caritané awujud buku kanthi telung jilid: jilid angka 1 kala 20 Dhésèmber 1851; angka 2, 25 Dhésèmber 1852; lan angka 3 24 Dhésèmber 1853. Masiya kabèh jilid diterbitaké wulan Dhésèmber, taun terbit saben buku didadiaké taun sabanjuré. Sesirahé ya iku: Jilid II. – England from the Reign of Henry the Third, to the Reign of Richard the Third 1853 Jilid I. – England from the Ancient Times, to ...

                                               

Aborsi

Aborsi ya iku rampunging metengé wong déning ngilangi sawiji janin utawa èmbrio sadurungé janin iku mau panggah bisa urip ing njaba rahim. Sawiji aborsi kang kedadéan kanthi spontan uga diarani keluron. Aborsi bisa sengaja kedadéan lan banjur diarani induced abortion, utawa arangé diarani "induced miscarriage" /. Tembung aborsi iku asringé digunakaké mung kanggo negesi induced abortion. Procedur kang persis sawisé janin isih bisa panggah bisa urip ing njaba rahim diarani "ngakiri meteng tuwa". Nalika diolèhaké déning ukum lokal, aborsi ing nagara maju iku salah sawijining prosedur paling a ...

                                               

Abul-Hasan Mihyar al-Daylami

Abul-Hasan Mihyar al-Daylami ya iku pujangga basa Arab saka Daylamite nalika periode Buyid. Puisi-puisi Mihyar didominasi metafor lan dhèwèké uga nulis ing jènre warna-warna, salah sawijining jènre ya iku ghazal, Dhéwéké uga nulis elegi kanggo Ali lan Husayn ibn Ali. Sadurungé, Mihyar nganut Zoroastrianisme majusi nanging sabanjuré dhèwèké dadi mualap Shia Islam mèlu guruné sing padha-padha pujangga. Ibn Khallikan ngomong yèn Mihyar disendhu sawiji kenalan krana nyempad sakabat NabiMuhammad. Ibu Khallikan, sing kandha yèn karya-karyané Mihyar akèh cacahé nganti ana patang volume, duwé pane ...

                                               

Adibusana

Adibusana utawa haute couture ateges kreasi busana-busana kang ekslusif lan ukurane bisa mathuk pesenan. Haute couture kuwi busana fèsyen kang inggil kang digawé nganggo tangan saka wiwit tekan pungkasan, kagawe saka kain kang kwalitèdé apik, larang, ora biyasa lan dijait kanthi njlimet, lan dipungkasi déning juru jait kang paling lanyah lan mumpuni, racaké nganggo teknik jait tangan kang suwé. Couture saka basa Prancis kanthi barès tegesé "prosès damel busana" nanging bisa ngrujuk marang fèsyen, jait tangan, utawa seni jaitan lan uga bisa kagawe minangka singkatan lumrahé haute couture la ...

                                               

Candhi Meleri

Candhi iki madhep mangulon lan duwé wangun kothak. Candhi iki kawangun saka watu andhesit. Pérangan awak candhi nganti tekan pucuk nuduhaké kaanan kang wus runtuh mung kari sikil candhiné waé. Ing sisih kuloné candhi iki uga ana tumpukan watu sing uga dadi pérangan awak candhi. Ing sisih kidul kulon candhi uga ana yoni lan sirah kala.

                                               

Curug Krecekan Denu

Curug Krecekan Denu punika bènten kaliyan Curug lintunipun. Amargi kasusun kanthi wonten undhak-udhakanipun. Curug Krecekan Denu wonten ing Désa Kepel, Grape Medhiun. sekawan kilo saking Grape. Curug Krecekan Denu punika nembé bipun bikak kanggé umum ing taun 2010. Curug Krecekan Denu niki panggènanipun celak kaliyan kalurahan Pakunden Kacamatan Ponorogo Kabupatèn, Trenggalèk, Dukuh Sambi.

                                               

Kaonawan Sumirah

Kaonawan Sumirah iku sutradara Indonésia. Dhèwèké lulusan D3 Filem ing taun 1989 lan nglekasi jagat filem minangka asistèn sutradara ing filem Badai Laut Selatan. Ing ciptaning filem Wanita Berdarah Dingin, dhewèké uga isih ndhapuk asistèn sutradara. Ing taun 1996, Kaonawan wiwit dadi sutradara kanggo sawenèh filem lan dadi sutradara mitra ing Kisah Nyata Dukun AS.

Mr. Robot (sèri TV)
                                               

Mr. Robot (sèri TV)

Mr. Robot ya iku sèri tèlèvisi drama thriller sing digawé déning Sam Esmail. Sèri TV iki dibintangi Rami Malek minangka Elliot Alderson, insinyur keamanan cyber lan hacker sing ngalami gangguan sosial lan depresi Klinis. Alderson dirékrut déning pambrontak anarkis karan "Mr. Robot", sing dimainké déning Christian Slater, kanggo gabung golongan hacktivists. Kelompok iki ancasé mbatalké kabèh utang kanthi nyerang korporasi gedhé sing karan "E Corp".

                                               

Mégatron

Mégatron ya iku karakter saka waralaba Transformers, kang digawé déning Hasbro ing taun 1984, dhedhasar desain dolanan digawé déning Takara. Megatron kang asli iku dadi pangarepé Decepticon, kang bisa ganti wujud minangka telung jinis bedhil kang béda-béda; Walther P38 handgun, mriyem penémbak partikel, lan mriyem laser téléskop. Dhèwèké ya iku mahluk saka robot kang asalé planit Cybertron lan dadi pangarepé Decepticon kang ala uga dadi mungsuhé Autobot kang di pangarepi déning Optimus Prime.

                                               

Pesisir Kejawanan

Pesisir Kejawanan kuwen pesisir kang ana ning Kalurahan Pegambiran, Kacamatan Lemahwungkuk, Kota Cirebon. Pesisir kiyen dirintis sing taun 1976. Bengiyéné, pesisir iki mung gena kanggo nyancang iwak-iwak sing laut. Barang sekiyen, pesisir iki wis ana kemajuané ning pembangunan infrastruktur kaya déné wis ana dalan aspal, rajeg mubeng, dalan banyu, lan dermagaé wis diambai. Sekiyen pesisir Kejawanan wis didadinang gena wisata karo pemeréntah Kota Cirebon.

Situs Gembirawati
                                               

Situs Gembirawati

Situs Gembirawati ya iku salah sawijiné situs Mataram Islam ing tlatah Dhusun Watugajah, Girijati, Panggang, Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Wangunan iki diarani déning wong-wong kana minangka jugrugan candhi. Sajatiné wangunan iki wujudé dudu candhi, nanging awujud pasanggrahan saka mangsa Mataram Islam. Amarga sèjarah iku, jèneng komplèks wangunan iki diarani Situs Gembirawati.