Back

ⓘ Merlyn Sopjan




                                     

ⓘ Merlyn Sopjan

Merlyn Sopjan iku aktivis kasatimbangan hak-hak golongan waria lan kadhapuk Ratu Kecantikan ing Putri Waria Indonesia 2006. Dhèwèké wisudha saka Institut Teknologi Nasional Malang. Merlyn inganugraha gelar Doktor Honoris Causa déning Northern California Global University Amérika minangka aktivis sosial HIV/AIDS.

Dhèwèké tau dadi katuwa ing Ikatan Waria Malang ing sajeroning mangsa 2006-2011 lan dadi calon ing Saparinah Sadli Award 2012.

Merlyn uga panulis lan sawatara karyané ya iku Jangan Lihat Kelaminku 2006, Perempuan Tanpa V 2006, lan WoWman: Tuhan Tidak Membuat Rencana yang Tak Sempurna 2016.