Back

ⓘ 601




                                               

Basa Cina Tengahan

Basa Cina Tengahan utawa tatalaku Cyeyün yaiku parijinis babadjati saka basa Cina kang kacathêt ing Cyehyün, bausastra padhalagu kang kapisan diwetokake ing taun 601 M lan katurutake karo tambahan-tambahan isi sabanjure. Juru basawidya Sweden Bernard Karlgren pracaya yen bausastra iku mau nyathêt basa bakuning kuthagara Cangan saka rajawangsa Swi lan Tang. Ananging, adhadhasar purwaka Cyehyün kang pungkasan iki katemokake, akeh-akehing widyaka pracaya yen bausastra iku nyathêt dalan tengah antaraning carawaca lan budaya guguritan saka laladan lor lan kidul ing jaman rajawangsa-rajawangsa l ...