Back

ⓘ Masjid Agung Purbalingga




                                     

ⓘ Masjid Agung Purbalingga

Masjid Agung Purbalingga iku masjid sing ana ing Purbalingga Jawa Tengah. Masjid iki diresmikna ana ing Gubernur Jawa Tengah lan dipugar ana ing Bupati Purbalingga, Drs. Triyono Budi Sasongko, MSi. Karo arsitèktur sing ngadopsi Masjid Nabawi ana ing Madinah lan daya tampunge nganti 12000 wong.

                                     

1. Deskripsi

Masjid iki ana ing kawasan tengah kutha Purbalingga tepate ana ing ngarep Alun Alun. Alamate ana ing Dalan Jambu Karang No 1 Purbalingga.

Wangunan masjid sing dadi kebanggan masarakat Purbalingga iki duwé ciri khas sing nonjol. Gaya arsitekturé masjid iku maen namung uga mègah. Pas agi dirénovasi taun 2002, masjid iki digawé karo perpaduan antar arsitèktur Jawa lan Timur Tengah. Lan dideleng sedela kaya kémutan maring masjid sing ana ing Madinah. Masjid iki duwé payon sing kaya limas susun telu sing warna ijo lan uga duwé kubah warna putih ana ing ndhuwuré. Nang pipiré masjid duwé saka sing dhuwur kaya masjid Nabawi.

Masjid Agung Darussalam digawé taun 1853 M utawa 1269 H ana ing ulama setempat sing jenengé KH Abdullah Ibrahim. Pembangunané dilakokna ana ing dhuwur lemah ambané 5.500 mèter pasagi. Siki masjid kuwé ngalami rénovasi nganti enem wates. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir ana ing taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna ana ing rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah.

                                     
  • Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biyasa karan Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid gedhé dhéwé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul
  • Barkas: Masjid Agung Jawa Tengah Indonésia.jpg Masjid Agung Jawa Tengah yaiku masjid paling megah ing Indonésia. Masjid kanthi arsitèktur kang éndah iki
  • Masjid Al - Muqarrabin Syafyi Shaful Mu min utawa kondhang kanthi jeneng Masjid Agung Wolio iku masjid sing dumunung ing Kutha Bau - Bau, Pulo Buton, Sulawesi
  • Masjid Agung Al - Baitul Qadim yaiku salah sijiné masjid kang dumunung ing Kelururahan Air Mata, Kutha kupang, Nusa Tenggara Wétan. Masjid iki kanthi umur
  • Masjid Agung Demak punika salah satunggaling masjid ingkang paling sepuh ing Indonésia. Masjid punika mapan wonten ing tengah kutha Demak, leresipun dhusun
  • Masjid Agung Manonjaya iku masjid tuwa dhéwé ing Kabupatèn Tasikmalaya sing diadegaké ing taun 1837. Masjid iku umuré punjul 170 taun. Masjid kebanggaan
  • Masjid Agung Al - Falah yaiku masjid gedhé dhéwé ing Jambi, Indonésia. Masjid kang misuwur kanthi sebatan Masjid 1000 Tiang, nanging jumlah tiange wonten
  • Masjid Agung Tanara yaiku masjid kang dumunung ana ing Kampung Tanara, kacamatan Tanara, kabupatèn Serang, Banten. Masjid paninggalané Raja Banten Pisnanan
  • Masjid Agung utawa Masjid Besar, lan dipatenake kanthi jeneng Masjid Raya Daerah Istimewa Yogyakarta. Taun 1775 Ing taun 1775 dumadeg Serambi Masjid
  • Barkas: Mesjid Al Azhar.jpg Masjid Agung Al - Azhar iku masjid sing dumunung ing komplèks sekolah Al - Azhar, Kebayoran Baru, Jakarta Kidul. Masjid iki dikukuhaké déning