Back

ⓘ Sruti Respati




                                     

ⓘ Sruti Respati

Sruti Respati ya iku salah sijiné penyanyi keroncong saka Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia. Awit taksih remaja, Sruti wis cedhak karo donyané seni, mligi tembang-tembang Jawa. Nanging jenengé kawentar uga minangka pambiwara utawa presenter pawarta ing televisi lokal, pagelaran-pagelaran musik keroncong, uga adicara pahargyan festival.

                                     

1. Riwayat

Sruti Respati lair ing Surakarta Sala, Jawa Tengah, tanggal 26 September 1980. Awit esih remaja wis cedhak karo donyane kesenian. Ana ing pribadiné, mili getih seni saka sakloron wong tuwané. Ramané ya iku dhalang wayang kulit lan ibuné ya iku juru beksa. Kaprigelan ing babagan seni uga mili tumrap sadulur kuwaloné, Endah Laras kang uga nelateni nembang lan pedhalangan. Sruti Respati miwiti karier minangka penyanyi, nalika asring disuwun nyanyi ana ing pengetan dina ulang tauné Kamardikan Republik Indonesia, mbeksa beksan Jawa, lan beksan balet. Kapercayan tumrap awaké dhéwé tambah gedhé nalika nerusaké sekolah ana ing pawiyatan luhur Jurusan Basa lan Sastra Jawa Universitas Sebelas Maret Surakarta UNS. Ing pawiyatané, dhèwèké mèlu saperang unit kagiyatan mahasiswa ing babagan kesenian antarané ya iku nyanyi, nari, lan pagelaran teater. Lan awit saka kuwi, lair pakaryan-pakaryan kréatif. Sawisé ngrampungké pawiyatan ing Universitas Sebelas Maret UNS Surakarta taun 2007, dhèwèké nampa pakaryan minangka pambiwara utawa presenter pawarta ing televisi daérah kaya ta Jawa TrangSandykala, Kabar Awan, Kabar Wengi ing TATV, Kutha Surakarta. Miwiti pagelaran ing sapérang adicara seni lan pagelaran drama, ketoprak lan modern. Jenengé saya kawentar awit dhèwèké asring katon ing televisi swasta ing Indonesia. Suarané kang merak ati lan sadhuwuré rata-rata agawe Sruti Respati minangka pawongan kang gampang dikenali déning para pamirsa televisi. Sruti uga asring diundang nyanyi ing saperang adicara pangaji. Nanging, saliyané nelateni donya seni, Sruti Respati kacathet minangka pegawé nagari sipil ing Dinas Kabudayan lan Pariwisata Kutha Surakarta, uga dadi pelatih nyanyi ing studio Erwin Gutawa Orchestra.

                                     

2. Uga delengen

  • The Best of Kangen Band
  • Jakarta International Java Jazz Festival
  • Puteri Indonesia 2015
  • Anugerah Musik Indonesia 2013
  • Anugerah Musik Indonesia 2012
  • Putra Putri Batik Nusantara 2013
                                     
  • Roberta Zevannya Ivan Gunawan Nikita Willy The Junas Monkey Tantri Kotak Sruti Respati SM SH Afgansyah Reza Charly Setia Band Uki, Reza, Lukman, David Ayu
  • paraga ana ing filem Soegija 2012 Dhèwèké duwé sadulur kuwalon ya iku Sruti Respati kang uga nlatèni donya kesenian. Endah Laras lair ing Kabupatèn Sukoharjo