Back

ⓘ Ferry Curtis




                                     

ⓘ Ferry Curtis

Ferry Curtis ya iku salah sijiné seniman musik saka, Jawa Kulon, Indonesia. Pakaryané awujud musik puisi balada wis diaturaké marang masarakat minangka kanggo ngunggahké minat maca. Dhèwèké wis gelar pakaryané ing sakpérang kutha Indonésia. Saliyané main musik, Ferry Curtis uga mimpin Balad Cahaya Foundation, dadi narasumber ing sakpérang yeyasan pengembangan unggulan lokal MHMMD ing pelosok Indonesia bebarengan karo Marwah Daud Ibrahim Ph.D.

                                     

1. Riwayat

Ferry Curtis lair ing Kabupatèn Purwakarta, Jawa Kulon, 20 Oktober 1969. Ngrampungké pawiyatan ing ASTI-STSI Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung, Jurusan Téater ing taun 1994. Taun 1990-2002 Ferry Curtis mèlu nyengkuyung pitung pagelaran téater minangka paraga. Luwih saka pat belas pagelaran téater Ferry kajibah dadi panata musik. Naté mèlu kiprah ing sakpérang kelompok téater ing Bandung, antarané KPH – Kelompok Payung Hitam, Sanggar Kita, Studio Teater STSI, Laskar Panggung, lan Bandung Mooj. Ferry Curtis uga ngadegaké sakpérang komunitas musik, ya iku Lain DEKRESIK – Depot Kreasi Seni Musik STSI, Eksperimental Musik, Avonture, Pigura Kecil lan Ferry Curtis & Friends.

Pagelaran musik Ferry Curtis akehé dilakoni ing pawiyatan-pawiyatan, pusat kabudayan, lan kutha-kutha ing Indonesia. Ing taun 1998 dhèwèké miwiti konser tunggal ing Lombok, Nusa Tenggara Barat. Kacathet, dhèwèké wis nganakaké pagelaran tunggal cacahé 29 kanti irah-irahan kang manekawarna. Telung album kang wis dikasilké ya iku: Live In Concert Ferry Curtis – 2003, Tawis Soca Cendera Mata 2003, lan Sahabat Cahaya – 2004. Telung album kompilasi religi lan album kapapat tembé dirampungke ana ing taun 2013.

Sakpérang pakaryané para sastrawan sing wis digawé musik antarané Saini KM, WS.Rendra, Suyatna Anirun, Juniarso Ridwan, Nenden Lilis, Acep Zamzam Noer, Soni Farid Maulana, Diro Aritonang, Moh. Sunjaya, R. Budi Sabarudin, Dedy koral, Mat Don, Soerya Disastra, Eti RS, Rachmat M.Sas Karana, Godi Suwarna, lan Meitha KH. Prof. Saini KM ana ing salah siji seratané mratelakaké yèn Ferry Curtis iku salah sijiné seniman musik kang nduwéni interpretasi lirik lan kang mumpuni.

Ferry Curtis karo Katon Bagaskara musisi lan dr. Wachyudi Muchin uga bebarengan nggawé wadhah Yayasan Baca Indonesia, kang tansah nyebarké kampanye mandahnéya wigatiné maca kanggo bebrayan ing pelosok Indonesia. Program Gerakan Membaca kang wis dicakaké ya iku ing Pamarintah Kutha Makassar GMGM - Gerakan Makassar Gemar Membaca, 2007, Provinsi Gorontalo GGGM - Gerakan Gorontalo Gemar Membaca, 2008, Pemerintah Kota Bau Buton – Sulteng GBGM - Gerakan Bau Gemar Membaca. 2009, lan Provinsi Jawa Wétan GAJTM - Gerakan Anak Jawa Timur Gemar Membaca, kang diresmekké ing wulan November 2009.

                                     
  • Jefferey Zoolander 2001 ...Himself uncredited The Believer 2001 ... Curtis Zampf CQ 2001 ... Mr. E Landspeed 2002 ... Michael Sanger Claim 2002