Back

ⓘ Drembombok




Drembombok
                                     

ⓘ Drembombok

Drembombok, derbombok, utawa sribombok iku manuk sing kalebu famili Rallidae. Sebarané nglimputi Indhia, Cina iring kidul, Filipin, lan Indonésia.

Manuk iki lumrahé manggon ing banarawa, sawah, lan pacerèn. Biyèn manuk iki akèh tinemu, nanging saiki wis arang amarga padha dibedhag. Saliyané kuwi, sudané manuk iki uga amarga akèh sawah sing migunakaké pèstisidhah kimiyah sing njalari regedé panganané, ya iku wijèn, cacing, kéwan gegremetan, lan kéyong cilik.

Manuk iki gedhéné sedhengan lan bisa katitik saka warna elaré sing ireng lan putih. Lumrahé manuk drembombok urip ijèn, sanajan kadhang uga tinemu cacah loro utawa telu. Senengané ndelik ana sesuketan rawa lan njedhul nalika golèk pangan kaya déné manuk pitikan. Sanajan ora bisa mabur dhuwur, drembombok seneng ménclok ana ing glagah lan wit-witan cilik ing banarawa.

Susuhé lumrah mapan ing tengahé banarawa, lan cacahé endhogé 6-7, kang diangkremi déning manuk lanang lan wadon uga tekané momong anak lan banjur netes sawisé udakara 19 dina.