Back

ⓘ Dhog-dhog




                                     

ⓘ Dhog-dhog

Dhog-dhog ya iku piranti music sejenis kendhang kang duwé tabokan ning siji sisih baé. Dadi persis kaya tambur. Baka dideleng sing pérangan pengasil muni, dhog-dhog kegolong tebokan tanggung. Bentuk waditra dhog-dhog iki pancén kaya tambur atawa bentuk buah kenari nanging ukurané rada gedé. Ana tebokan tunggal sing kulit tipis. Tebokan iki bisa diatur kekencengané nganggo ditarik tali pengenceng sing kulit kebo, rotan, atawa kawat baja. Dhog-dhog bisa ngasilaken muni kang banter. Dhog-dhog bisa dadi piranti kanggo ngatur irama, laya, lan garap. Waditra iki kegolong tuwa umuré. Muni dhog-dhog kang énténg diasilaken nganggo nepak-nepak pérangan tebokan karo penabuh. Dhog-dhog bisa ditaro ning arep awak sambi ngadeg lan digantung nganggo kain atawa sabuk kulit ning bahu. Bisa keding ditaro ning penumpu gedé kang bentuk nyilang.