Back

ⓘ Kenong japan




                                     

ⓘ Kenong japan

Kenong japan ya iku waditra sing wis rada beli lazim dienggep minangka penjangkep baku gamelan ning jaman sekien. Sanajan wis beli lazim, jaman sekien waditra iki sok ngelengkepi gamelan gedhé atawa ageng. Kenong japan biasaé sok disedianang minangka penjangkep gamelan upacara atawa gamelan pakurmatan. Waditra kenong japan mirunggan mung dienggo kanggo ngiring gendhing lancaran gangsaran tawa gendhing séjén kang sejenis. Kenong japan ana disedianang rong macem, déwék-déwék ana laras sléndro lan pélog. Loroané ditala ning nada limang oktaf isor. Warna swara kenong japana rada anéh atawa asing lan sebab iku baka dienggo swara bakal kerasa dominan. Iki diakibatnang amarga bentuk fisiké kang relatip gedé nemen baka dibandingnang karo kenong séjéné. Kenong japan iku ditabuh ning pérangan pencué karo piranti penabuh kang dhapuré gada gedé lan dawa. Ujungé dililitnang tali lan kain.