Back

ⓘ True Story (filem)




True Story (filem)
                                     

ⓘ True Story (filem)

True Story nggih punika filem thriller misteri saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Rupert Goold, dhedhasar skénario anggitanipun Goold lan David Kajganich, dipunpundhut saking cathetan kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Michael Finkel. Para juru paraga ingkang didhapuk maragani filem punika antawisipun Jonah Hill, James Franco lan Felicity Jones, dipunsengkuyung déning Gretchen Mol, Betty Gilpin, lan John Sharian.

Franco maragani minangka Christian Longo, setunggalipun priya ingkang saestu dipunpadosi déning FBI awit saking dipundhakwa mejahi semah lan tiga putra lan putrinipun ing Oregon. Piyambakipun ndhelik wonten Meksiko kanthi ngginakaken idhentitas Michael Finkel. Filem punika, kaping pisan dipungyaraken nalika pangaji Sundance Film Festival 2015 lan dipunbabar sesarengan ing surya 17 April 2015, ing Amérikah Sarékat.

                                     

1. Ingkang maragani

  • Joel Garland-Dan Pegg
  • Dana Eskelson-Joy Longo
  • Maria Dizzia-Mary Jane Longo
  • Genevieve Angelson-Tina Alvis
  • Charlotte Driscoll-Sadie Longo
  • Felicity Jones-Jill Barker
  • Connor Kikot-Zachary Longo
  • Gretchen Mol-Karen
  • Rebecca Henderson-Ellen Parks
  • John Sharian-Sheriff
  • Jonah Hill-Michael Finkel
  • James Franco-Christian Longo
  • Maryann Plunkett-Maureen Duffy
  • Betty Gilpin-Cheryl
  • Robert Stanton-Jeffrey Gregg
  • Robert John Burke-Greg Ganley
                                     

2. Latar wingking

Pandamelan filem dipunwiwiti wulan Maret 2013 ing Warwick, New York lan New York City. Brad Pitt ngayahi jejibahan minangka juru damel filem punika, kanthi juru dum dipuntidakaken déning Fox Searchlight Pictures.

Marco Beltrami didhapuk nggarap iringan musik filem ing surya 18 Juli 2014. Nalika Jill nuweni Longo salebetipun pakunjaran, piyambakipun lelagon rekaman sesirah "Se la mia morte brami" If you desire my death, salah satunggalipun lagu saking Italia anggitanipun juru musik renaisance Italia Carlo Gesualdo.

Filem punika estunipun badhé dipunbabar winatesan ing surya 10 April 2015. Nanging, wanci pambabaran punika salajengipun telat setunggal peken supados saget dipunbabar kanthi sesarengan.

True Story nampèni warni-warni pamanggih saking para juru kritik. Situs pangempal pambiji Rotten Tomatoes mbabaraken pawartos bilih filem punika ngancik pandhemen dumugi 45%, dhedhasar 141 pamanggih, kanthi rata-rata 5.5/10. Wondéné ing Metacritic, filem punika pikantuk biji 50 saking 100, dhedhasar pamanggih 40 juru kritik, ingkang suraosipun bilih filem punika gadhah warni-warni pamanggih.

                                     

3. Pangaji

Filem True Story mlebet ing kalih nominasi lan kalih katégori wonten pangaji Ten Choise Awards inggih punika Choise Movie Actor:Drama kanggé James Franco lan Jonah Hill. Setunggal malih nggih punika Choise Move Actress:Drama kanggé Felicity Jones.

                                     
  • Dibukak ing March 10, 2013. Alexander, Bryan July 22, 2013 The true story behind The Conjuring USA Today. Vera Farming Spies Spirits In First
  • Hamilton, Bethany Berk, Sheryl Bundschuh, Rick 2006 Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board. MTV. ISBN 978 - 1 - 4165 - 0346 - 0
  • org. January 24, 2012. Dibukak ing February 1, 2012. The Real Rio True Story of a Spix s Macaw Daily Kos. February 15, 2012. Dibukak ing May 20
  • 2009 The Tarix Jabrix 2 2009 Keramat filem 2009 Get Married 2 2009 XXL - Double Extra Large 2009 18 True Love Never Dies 2010 Affair 2010 Seleb
  • 2018. Gritten, David November 5, 2011 My Week with Marilyn: the true story The Daily Telegraph. Dibukak ing March 10, 2018. My Week with Marilyn
  • Abgeschminkt, 4 February 2013. Retrieved: 28 March 2015. Tom. The amazing true story of a Norwegian ghost town s wrecked Heinkel bomber. Urban Ghosts, 7 July
  • Harry Potter Director, Daniel Radcliffe Reveal Deathly Hallows Secrets - Movie News Story MTV Movie News MTV. Dibukak ing 11 January 2010.
  • 3: The Early Stage 1997 We re No Bad Guys 1997 Hitman 1998 A True Mob Story 1998 Afraid of Nothing: The Jobless King 1999 Tempting Heart 1999
  • dina seminggu. nalika 1983, dhèwèké wiwit gawé filem dhéwé kanti The Terry Fox Story Saiki pira - pira filem seri produksi HBO ditayangaké déning stasiun
  • nyoba donya hiburan tarik swara. Dhèwèké ngrilis album kang diwènèhi judhul TRUE LOVE EXPRESSION lan LOVE SPARK. Album - album mau dadi album paling sukses