Back

ⓘ 1016




                                               

Krim kocok

Krim kocok yaiku krim sing dikocok karo kocokan utawa mixer nganti entheng lan alus, utawa kanthi ngembangake gas larut, dadi koloid. Asring digawe legi lan kadhang roso vanilla. Whipped cream uga diarani krim Chantilly utawa Crème chantilly. Sajrone mecut, sawetara molekul lemak coalesced nggawe jaringan stabil sing njebak gelembung udara. Koloid sing diasilake kira-kira dobel volume krim asli. Nanging, yen ngalahake terus, tetesan lemak bakal tetep ngancurake koloid lan mbentuk mentega. Krim sing luwih murah ora bisa mecut kanthi apik, dene krim lemak sing luwih dhuwur ngasilake busa sin ...

                                               

Endositosis

Èndositosis inggih punika transpor makromolekul lan matèri ingkang alit ing salébéting sèl kanti cara wujud vésikula énggal sakingi mémbran plasma. Langkah-langkahipun ing dasaripun sapunika sajatosipun kewalian saking eksositosis. ing sebagean alit, amba membran plasma terbenem ing wujud kantong. manawi kantong punika langkung jeru, kantong punika kejepit wujud vesikulasi ingkang gadhah isi materi saking jawi sel punika. Èndositosis inggih punika prosès mlèbètakén zat-zat padat utawi tètès-tètès cuwèran ngèlampahi mèmbran sèl nanging manawi Èksositosis inggih punika prosès medalaken zat-z ...

                                               

Beku garing

Pangatusan beku, uga dikenal minangka limofilisasi utawa cryodeiccation, minangka proses dehidrasi suhu sing murah sing kalebu pembekuan produk, nyuda tekanan, banjur ngilangi es kanthi sublimasi. Iki beda karo dehidrasi kanthi cara konvensional sing nguap banyu kanthi nggunakake panas. Amarga suhu sing sithik digunakake ing proses, kualitas produk rehidrasi apik banget, lan bentuk asli produk dijaga. Aplikasi utama pangatusan beku kalebu biologis kaya ta, bakteri lan ragi, biomedis kaya ta, transplantasi bedah, pangolahan panganan kaya ta kopi lan pengawetan

                                               

Sesuguh

Panganan minangka acara mangan sing kedadeyan ing wektu tartamtu lan kalebu panganan sing disiapake. Jeneng sing digunakake kanggo panganan tartamtu ing basa Inggris beda-beda, gumantung karo budaya penutur, wektu dina, utawa ukuran panganan. Panganan utamane ana ing omah, restoran, lan kafetaria, nanging bisa uga ana ing endi wae. Panganan reguler kedadeyan saben dina, biasane kaping pirang-pirang dina. Panganan khusus biasane dianakake bareng karo acara ulang taun, pesta pernikahan, ulang taun, lan preinan. Panganan beda karo cemilan amarga panganan umume luwih gedhe, macem-macem, lan lu ...

                                               

Lelara koronavirus 2019

Lelara koronavirus 2019 iku sawijining lelara kang nular kang disebabaké déning severe acute respiratory syndrome coronavirus 2. Lelara iki kacathet pisanan ing Wuhan, Cina, lan banjur nular ing saindenging donya, nuli dadi pageblug kang isih kadadéyan nganti saiki.

                                               

Bullshit

Bullshit yaiku tembung kasar basa Inggris sing tegese "omong gegorohan", utamane minangka teguran kanggo nanggepi komunikasi utawa tumindak sing dianggep ngapusi, mblusukake, ora nyenengake, ora adil utawa salah. Kaya dene akeh expletives, istilah kasebut bisa digunakake minangka interjusi, utawa kaya pirang-pirang bagean pidato liyane, lan bisa nggawa macem-macem makna. Wong sing komunikasi omong gegorohan babagan subyek tartamtu bisa diarani "seniman omong gegorohan".

                                               

Uyah jambon

Ngobati uyah digunakake kanggo ngolah daging kanggo ngasilake warna jambon lan kanggo nambah umur. Kalorone minangka agen warna lan sarana kanggo nggampangake nglestarekake panganan amarga bisa nyegah utawa nyuda karusakan dening bakteri utawa jamur. Uyah penyembuhan umume campuran uyah meja lan natrium nitrit lan digunakake kanggo pickling daging minangka bagean saka proses kanggo nggawe sosis utawa daging sing diobati kayata ham, daging babi, pastrami, daging sapi kornet, lsp. Alesan panggunaan uyah sing ngobati nitrit yaiku nyandhet tuwuhing bakteri, khusus Clostridium botulinum minangk ...

                                               

Let lairan

Let lairan utawa let garbini ateges lawasé mangsa let siji wanita nggarbini utawa lairan saka mangsa nggarbini utawa lairan kang sadurungé. Ana résiko kaséhatan kang gegayutan lairan-lairan kang leté sadhéla lan kang leté suwé, nanging pérangan gedhéning résiko gegayutan karo lairan-lairan kang leté sadhéla. March of Dimes mrayogakaké wanita saorané ngentèni 18 sasi sadurungé nggarbini manèh sawisé lairan normal; WHO mrayogakaké 24 sasi. Let kang luwih sedhéla, adaté 6 sasi, bisa kalakon manawa nggarbini kang sadurungé karuntuhaké utawa ngalami gogrog. Yèn kang ibu bubar nindakaké bedhah s ...

                                               

Efek randha

Efek randha yaiku efek sing kedaden nalika wong bakal seda sawise garwane seda. Pola kasebut nuduhake peningkatan risiko mati kanggo duda utawa randha, utamane nanging ora sacara khusus, ing telung wulan paling cedhak sawise sedane pasangane. Proses kelangan garwa lan seda mengko uga diarani "seda amarga lara ati". Dadi randha asring banget ngrugekake lan wektu ganti urip ing urip bebrayan, sing meksa nindakake pangowahan sing ora bisa diramalake sajrone wektu sing penting. Tanggepan kasusahan lan sedhih amarga kelangan garwa nambah kerentanan kanggo tekane penyakit psikologis lan fisik.

                                               

Olahan New York City

Masakan ing New York City kalebu minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan sing kagolong macem-macem klompok etnis sing mlebu Amerika Serikat liwat kutha kasebut. Meh kabeh masakan etnik diwakili kanthi apik ing New York, ing njero lan njaba macem-macem lingkungan etnik. New York uga dadi kutha pendiri New York Restaurant Week sing wis nyebar ing saindenging jagad amarga rega diskon sing ditawakake kesepakatan kasebut. Ing New York ana luwih saka 12.000 bodegas, toko roti, lan bahan makanan, lan akeh ing antarané mbukak 24 jam saben dina, 7 dina seminggu.

Sirup agave
                                               

Sirup agave

Sirup Agave, sirup aka maguey, lan umume dikenal minangka nektar agave, minangka salah sawijining jinis pemanis sing diprodhuksi kanthi komersial saka sawetara spesies agave, kalebu Agave tequilana lan Agave salmiana. Sirup biru-agave ngemot fruktosa 56% minangka gula sing nyedhiyakake sifat pemanis.

                                               

Cokotan kemangga

Cokotan kemangga iku tatu amarga dicokot déning kemangga. Èfèk saka cokotan iki ora parah. Cokotan kemangga akèh-akèhé nyebabaké gangguan ing pérangan awak kang kena cokot. Nanging cokotan kemangga uga kadhang nyebabaké tatu kang bisa dadi bosok lan lara kang banget.