Back

ⓘ 1057




                                               

Prau dlajah Jepang Tama

Prau Tama iku prau dlajah ènthèng klas Kuma kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Tama. Tama kapernahaké rikala 10 Agustus 1918 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 10 Fèbruwari 1920. Prau iki kinepyakaké rikala 29 Januwari 1921 ing pamangkuné kolonèl Taizō Kawai. Prau iki kèrem rikala 25 Oktober 1944 ing lor-wétané Pulo Luzon 21°23′N 127°19′E.

                                     

ⓘ 1057

  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 10 Abad ping 11 Abad ping 12 Dasawarsa: 1030 - an 1040 - an 1050 - an 1060 - an 1070 - an Taun: 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060
  • Paus Viktor II punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 1055 - 1057
  • Paus Stephanus IX punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 1057 - 1058
  • Bhomântaka Bhomakāwya Kakawin Bhāratayuddha, mpu Sedah lan mpu Panuluh, 1057 Masehi. Kakawin Hariwangsa Kakawin Gathotkacasraya Kakawin Wretasañcaya Kakawin
  • Stephanus VII 929 - 931 Paus Stephanus VIII 939 - 942 Paus Stephanus IX 1057 - 1058 Pratélan ing inggil inggih punika pratélan ingkang tumut dhumateng
  • tinemu ing Ngantang, Malang, Jawa Wétan. Ana candrasangkala kanthi taun 1057 Saka 1135 M Prasasti iki ditulis migunakaké aksara Kawi lan basa Kawi
  • Damasus II 1048 Paus Leo IX 1049 - 1054 Paus Viktor II 1055 - 1057 Paus Stephanus X 1057 - 1058 Paus Nikolas II 1058 - 1061 Paus Aleksander II 1061 - 1073
  • Sichuan. Dhèwèké sinau ing panggonan kang duwé prabawa Taoisme. Ing taun 1057 Su Shi kang lagi 19 taun nempuh ujian nagara lan éntuk gelar jinshi 进士
  • sasampunipun tilar donya. Paus salajengipun ingkang mundhut nama Stephanus ing taun 1057 sasampunipun panomeran dados kabiyasaan, dipunsebat minangka Stephanus IX
  • saking Jerman Modhèrn punika Paus Viktor II ingkang tilar donya nalika taun 1057 Benediktus XVI wujud Paus Jerman kaping wolu salebetipun sajarah wiwit Paus