Back

ⓘ Semanggi




Semanggi
                                     

ⓘ Semanggi

Semanggi iku spésies tuwuhan paku kang tinemu ing Asia Kidul-wétan. Tuwuhan iki kalebu tetuwuhan banyu lan gampang ditepang saka bentuk godhongé kang mbédani, ya iku saben gagang duwé godhong cacah papat. Lumrahé tinemu ing sawah, pinggir kali, blumbang, utawa ledhokan. Ing banyu kang jero, godhongé ngambang, déné ing banyu kang cethèk utawa lendhut tanpa banyu, godhongé bisa ngadeg jejeg ing gagangé.

                                     

1. Mupangat

Godhong semanggi kanggo bahan gawé panganan khas saka kutha Surabaya, ya iku semanggi Suroboyo, kang dicampur nganggo sambel Pecel kang pedhes. Godhong semanggi uga diolah ing masakan Thailand, saka wewengkon Isan kang dikenal minangka Phak waen lan dipangan mentahan lalap karo Nam phrik.

                                     
  • khas panganan iki. Regané udakara limang èwu rupiyah. Semanggi saka Surabaya Pecel Semanggi Semanggi saka Surabaya Pecel Semanggi Semanggi saiki langka
  • Semanggi iku kalurahan ing Kacamatan Pasar Kliwon, Kutha Surakarta, Jawa Tengah. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri Nomor 137
  • Semanggi iku désa ing Kacamatan Jepon, Kabupatèn Blora. Jepon, Blora Kabupatèn Blora Situs resmi Kabupatèn Blora
  • Karèt Semanggi iku kalurahan ing kacamatan Setiabudi, Jakarta Kidul, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki nduwèni kodhe pos - Kalurahan iki nduwèni padunung
  • Semanggi ya iku jeneng kanggo kulawarga paku banyu Salviniales saka marga Marsilea kang ana ing Indonésia akèh tinemu ing sawah, kali utawa ing pinggir
  • Koridor 9 lumantar halte Semanggi Gedung BRI 1 & 2 Wisma GKBI Wisma Benhil Wisma Sudirman Annex Balai Sarbini Plaza Semanggi Pasar Bendungan Hilir Universitas
  • rampung lan ngasilaké kaputusan kanggo gabung karo Uni Éropah. 1998 - Tragedi Semanggi Bentrokan nalika dhémonstrasi nolak Sidang Istimewa MPR. Paling sithik
  • semanggi legi kang kumarinne nyebabake ambon - ambon kang kas sakawit sawisé kaloro tuwuhan mau dibabat. Para paneliti wis ngembangaké galur semanggi tinamtu
  • kang critané dijupuk saka prastawa Tragedi Semanggi November 1998, kang irah - irahé Kutunggu di Sudut Semanggi Film kang suwené kurang luwih 90 menit iki