Back

ⓘ 1093




                                               

Pathi jagung

Pati jagung, pati jagung, utawa tepung jagung yaiku pati sing asale saka jagung gandum. Pati dipikolehi saka endosperma kernel. Pati jagung minangka bahan panganan umum, asring digunakake kanggo nglukis saos utawa sup, lan kanggo nggawe sirup jagung lan gula liyane. Pati jagung serbaguna, gampang dimodifikasi, lan akeh kagunaane ing industri kayata perekat, ing produk kertas, minangka agen anti-tancep, lan manufaktur tekstil. Uga duwe panggunaan medis, kayata kanggo nyedhiyakake glukosa kanggo wong sing duwe penyakit panyimpenan glikogen. Kaya pirang-pirang produk ing bentuk bledug, bisa m ...

                                               

Beorhtric

Beorhtric, uga Brihtric ; tegesipun "Panguwasa sing agung" yaiku Raja Wessex saka taun 786 nganti 802, nggantekake Cynewulf, nanging garwane lan mertua nduweni kekuwatan gedhe.

                                               

Ecgfrith

Ecgfrith yaiku raja ing Mercia saka 29 Juli nganti Desember 796. Panjenenganipun punika putra saking Offa, salah satunggiling raja ingkang paling ageng ing Mercia, lan CynethrythIng taun 787, Ecgfrith minangka raja ingkang suci, ingkang dipunpéntasaken kanthi setunggal ratu saking Inggris, ingkang dipunrencanakaken dening Offa minangka imigrasi saking putra Charlemagne dening Paus taun 781.Sekitar 789, Offa misale jek duwe maksud supaya Ecgfrith nikah karo putrane raja Frankish, Charlemagne, Bertha, nanging Charlemagne ora seneng karo panjaluk kasebut lan proposal kasebut ora dilanjutake. ...

                                               

Jeruk nipis Pèrsia

Jeruk nipis Persia, uga dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata jeruk nipis tanpa wiji, jeruk nipis Bearss lan jeruk Tahiti, minangka spesies buah jeruk sing asale hibrida, mung dikenal ing budidaya. Jeruk nipis Persia minangka salib triploid ing antarane kapur utama lan lemon. Senajan ana spesies jeruk liyané sing diarani minangka limes ", Persia jeruk spesies jeruk paling akèh dibudidayakaké iklan, lan sumber paling akèh ing woh-wohan didol minangka limes. Woh iki dadi kuning nalika mateng, nanging didol sacara universal nalika isih ijo.

                                               

Lémon Ponderosa

Ponderosa lemon punika Sato jeuk saka pomelo lan citron. Ora padha karo hibrida lemon pomello Yuma Ponderosa, sing digunakake minangka batang jeruk. Jeruk lemon iki diwiwiti kira-kira taun 1887, lan dipercaya asale saka bibit kebun sing ditandur ing Hagerstown, Maryland. Banjur dijenengi lan dikenalake babagan perdagangan nursery ing taun 1900. Sanajan asring diarani salib ing antarane jeruk nipis lan jeruk, analisis genom anyar nuduhake yen mung ngemot DNA pomelo lan sitrun, bisa uga hibrida F2. Mula ora bisa dijupuk saka lemon sejati, sing duwe komponen jeruk mandarin.

                                     

ⓘ 1093

  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 10 Abad ping 11 Abad ping 12 Dasawarsa: 1070 - an 1080 - an 1090 - an 1100 - an 1110 - an Taun: 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096
  • Radiation of Eukaryotes Genome Biology and Evolution, 1: 99 113, doi: 10. 1093 gbe evp011, PMC 2817406, PMID 20333181 and Becker, B. & Marin, B. 2009
  • 1104 - 1103 - 1102 - 1101 1100 - 1099 - 1098 - 1097 - 1096 - 1095 - 1094 - 1093 - 1092 - 1091 1090 - 1089 - 1088 - 1087 - 1086 - 1085 - 1084 - 1083 - 1082
  • of Data Conversion System Design, New York, NY: IEEE Press, ISBN 0 - 7803 - 1093 - 4 Staller, Len February 24, 2005 Understanding analog to digital converter
  • 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 - an 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 - an 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106
  • 1090 - an 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 - an 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 - an 1110 1111 1112 1113 1114 1115
  • 0 - 7230 - 0306 - 8 Japanese Buddhism by Sir Charles Eliot, ISBN 0 - 7103 - 0967 - 8 Hinduism and Buddhism: An Historical Sketch by Sir Charles Eliot, ISBN 81 - 215 - 1093 - 7
  • derived from phylogenomic data Molecular Biology and Evolution. doi: 10. 1093 molbev msn019. Inggris Marty Snyderman, Clay Wiseman 1996 Guide to marine
  • Dog Behaviour, Evolution, and Cognition. Oxford University Press. doi: 10. 1093 acprof: oso 9780199295852.001.0001. ISBN 978 - 0 - 19 - 929585 - 2. Smith, Bradley
  • Annals of the Entomological Society of America. 81 6 977 985. doi: 10. 1093 aesa 81.6.977. Hall, M. I. Kamilar, J. M. Kirk, E. C. 2012 Eye shape
  • Great Exhibitions before 1851 Hist Workshop J. 9 1 70 89. doi: 10. 1093 hwj 9.1.70. Chadwick, A.F. Autumn The Derby Mechanics Institute 1825 - 1880
Imam bayıldı
                                               

Imam bayıldı

Imam bayıldı minangka sajian ing masakan Uthmaniyah sing kasusun saka kabèh terong sing diisi bawang, bawang putih lan tomat, lan diresiki lenga zaitun. Iki minangka zeytinyağlı sajian lan ditemokake ing sebagian besar wilayah bekas Utsmaniyah. Panganan kasebut diwenehake ing suhu ruangan utawa anget.