Back

ⓘ Gula klapa




                                               

Pai custard

Pie kastard minangka salah sawijining olahan jinis campuran kastor sing durung dimasak sing ditambahake ing kerak sing durung dimasak utawa wis mateng lan dipanggang bareng-bareng. Ing Amerika Utara, pie kastard umume nuduhake campuran susu, endhog, gula, uyah, ekstrak vanilla lan uga pala sing dicampur karo kerak pai. Beda banget karo pie krim, sing ngemot custard masak sing diwutahake menyang kerak sing wis digawe adhem. Ing Britania Raya, ing tumindak ndhagel utawa politik pieing wis konvènsi rampung karo "custard pie". Sawetara pai kastard sing umum kalebu pai waluh, kue catur lemon la ...

                                               

Macaroon

A macaroon yaiku roti cilik utawa cookie, biasane digawe saka lemah almonds, klapa liyane perkakas, kanthi gula lan sok-sok rasa, pewarna panganan, ceri glacé, selai utawa lapisan coklat Cithakan:Spndutawa kombinasi bahan-bahan kasebut utawa liyane. Sawetara resep mbutuhake susu kental manis. Makaro kadang dipanggang ing kertas beras sing bisa dipangan sing dilebokake ing nampan panggangan. Jeneng "macaroon" asale saka macrarone Italia utawa maccherone sing artine "paste", nuduhake bahan pasta almond asli; tembung iki asale saka perawatan amaccare, tegese "ngremuk".

                                               

Cascaron

Cascaron minangka donat Filipina sing digawe saka beras ketan goreng, klapa parut, lan gula umume bentuke bola lan didol ing tusuk sate, nanging uga bisa bentuk manjang, bentuk pancake, utawa bentuk sik. Ora bakal bingung karo cascarón, yaiku endhog pitik berongga sing diisi hadiah. Jeneng kasebut misuwur kanthi jeneng liyane, gumantung saka wilayah kasebut, kalebu carioca lan tinudok. Iki uga dikenal kanthi jeneng bitsu-bitsu utawa bicho-bicho, ora bakal bingung karo bicho utawa bicho-bicho, yaiku versi youtiao Filipina sing digawe karo tepung biasa. Antarane Ibanag, varian cascaron sing ...

                                               

Uraro

Uraró, uga dikenal minangka cookie araró utawa arrowroot, yaiku kukis Filipino sing digawe saka glepung arrowroot. Dheweke duwe tekstur sing garing lan bubuk lan biasane bentuke kembang. Dheweke asale saka wong - wong Tagalog ing Luzon kidul, utamane ing provinsi Laguna, Quezon, lan Marinduque. Nanging, urar modern biasane digawe saka glepung panah, gula, susu, margarin utawa mentega, lan endhog. Ing sawetara kasus, tepung arrowroot malah diganti karo tepung tapioka utawa glepung beras, sing ngasilake kukis sing kurang apik. Uraró uga bisa dimodifikasi nganggo bahan liya kayata krim klapa ...

Gula klapa
                                     

ⓘ Gula klapa

Gula klapa yaiku gula aren sing diprodhuksi saka tlutuh galih ing kuncup kembang klapa.

Jinis gula aren liyane digawe saka klapa Kithul urat Caryota, palmara, kurma, kurma, gula aren, aren utawa aren.Digunakake minangka pemanis ing pirang-pirang negara, gula klapa ora duwe gizi utawa kesehatan sing penting tinimbang pemanis liyane.

                                     
  • Gula Jawa diarani uga gula klapa gula krambil, gula abang, gula arèn, atawa gula melaka ing Malaysia, iku gula sing digawé saka nira, legèn utawa tlutuh
  • masak lan nggawé sirup. Gula abang Gula aren Gula klapa Gula pasir butiran gula Gula coklat gula gula putih Gula alus regional.kompas.com dipunundhuh
  • apik. Kembang klapa arané manggar Saliyané bisa dadi woh, manggar uga bisa didèrès kanggo dijupuk legené lan digawé gula jawa. Woh klapa uga dienggo
  • utawa céndhol yaiku wédang kang digawé saka bahan santen klapa diwénèhi gula jawa utawa gula klapa lan dicampur céndhol, ditambah irisan nangka utuwa kolang
  • British nyawisake nggunakake daging klapa mung diparut klapa susu kakondensasi lan gula kang kanggo gawé ngalangi, gula alus. Biasane duwe tekstur kenyal
  • Sele Kelapa klapa : matamís sa báo, matamís na báo  basa Indonésia : seri kaya, srikaya  Malaysia : kaya, Vietnam: ca dé yaiku selai sing digawe
  • saka beras ketan. Lupis racaké disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa. Beras ketan kang wis dikumbah, diciprati banyu kapur sirih
  • pancong klapa sing wujude padha, kue langit duwe tekstur sing luwih garing. Kue rangi disajikake karo nyebar gula coklat cair utawa saos gula klapa sing
  • Geplak yaiku jajanan khas kutha Bantul kang digawé saka parutan klapa lan gula pasir utawa gula jawa, kang rasané legi Ana uga kang ngarani geplak iku jajanan
  • kapur sirih 2 sendhok teh klapa parut 1 2 uyah 1 sendhok teh Resep Bahan Gula Salut Gemblong: 150 gram gula abang 75 gram gula pasir 50 ml banyu Carane
  • diisi gula Jawa. Klepon lumrahé mung ana rong warna yaiku ijo lan putih. Klepon iku wanguné bunder lan anggoné mangan nganggo wur utawa klapa kang diparut
Queijadinha
                                               

Queijadinha

Queijadinha minangka tart kastard sing asale ing Brasil. Ana macem-macem jinis "queijadinhas", nanging sing tradisional disiyapake nganggo bahan-bahan utama: klapa parut lan keju, susu kental manis, gula, butter lan kuning telur. Queijadinhas umum banget ing toko roti lan pesta bocah.Queijada de Sintra minangka jinis jajanan queijada sing digawe ing Sintra, Portugal.

Chandrakala
                                               

Chandrakala

Chandrakala minangka panganan cuci mulut saka Bihar, padha karo gujia. Tutup njaba digawe saka glepung lan isian biasane digawe nganggo woh-wohan garing kaya kismis, klapa, almond, lan gajus, uga khoa, semolina, kapulaga, gula, lan pistachio. Chandrakala entuk jeneng kasebut saka bentuk kasebut. Chandrakala yaiku Chandran tegese Bulan, mula wujud kaya setengah wulan.