Back

ⓘ Robert H. Lowie




                                     

ⓘ Robert H. Lowie

Robert Harry Lowie ya iku antropolog saka Amérikah Sarékat turunan Ostenrik. Lowie ngrampungké pawiyatan antropologi ing naungan Boas. Disertasiné ya iku The Test Theme in North American Mythology. Lowie nduwé kaprigelan ngenani antropologi ing daérah Indian Amérika Lor. Lumrahé karya Lowie iki nuruti jejak Franz Boas, ya iku nyelidiki difusi unsur-unsur kabudayan sing kompléks ing daérah ing winates. Ing bab iku Lowie èntuk gawé ngintegrasiké data lan bisa nulis rong buku. Buku kasiji Primitive Society taun 1920, isiné bab sistem-sistem paseduluran ing donya kang kawentar ing jagat antropologi lan tataran kemajuan antropologi nganti taun 1920. Buku kaloro ya iku Primitive Religion taun 1924, isiné kabéh konsèp babagan religi kang ana ing antropologi nganti wektu kuwi lan uga ngemu pembahasan téori-téori bab asal mula religi kang paling penting nalika iku. Lowie uga nulis buku The German People lan T owards Understanding Germany amarga buku-buku iki, ngèlmu antropologi kang wiwitané kanggo neliti kabudayan suku-suku bangsa ing jaba kabudayan Éro-Amérika, bisa dianggo kanggo neliti bangsa-bangsa Éro-Amérika dhèwé.