Back

ⓘ Mahjong




Mahjong
                                     

ⓘ Mahjong

Mahjong iku sawijining dolanan kanggo wong papat sing diciptakaké sapisanan ing Tyongkok. Dolanan iki mbutuhaké kaprigelan, kapinteran, kalkulasi lan kabegjan.

                                     

1. Olèhé nata bata Mahjong

Sawijining rondhe dolanan Mahjong iku dimainaké sadhuwuring méja papag sing sisihé dhawané padha. Wong sing ngedum diarani juru main "wétan" lan liya-liyané diwèhi jeneng miturut mata angin. Menawa wétan menang, dhèwèké ngedum manèh kanggo rondhe sawisé, menawa kalah sing ngedum dadi kulon. Menawa kalah banjur lor sing ngedum lan sapanunggalané. Sawijining dolanan Mahjong bubar menawa kabèh juru main wis menang ping papat.