Back

ⓘ Patricia Caplan




                                     

ⓘ Patricia Caplan

Patricia Caplan ya iku ahli antropologi wanita saka Cheshire, Karajan Manunggal, kalairan tanggal 13 Maret 1942. Patricia naté olèh pandhidhikan ing School of African and Oriental Studies, London taun 1963, 1965, lan 1968. Ing pawiyatan luhur iku, dhèwèké olèh gelar BA, MA, lan Ph.D. Panlitian lapangan antropologis kang wis dilakoni déning Patricia ya iku ing Tanzania, Népal, India kidul, London, lan Wales kidul. Saka panlitiané iku dhèwèké nulis karya-karya akademis kayadéné The Cultural Construction of Sexuality minangka éditor, African Voices, African Lives: Personal Narratives from a Swahili Village, lan Food, Health and Identity minangka éditor. Patricia nuduhaké komitmené ing antropologi klasik, pulitik an èpistémologi ing disiplin ngèlmu. Patricia naté dadi ketua ing Anthropologists against Ethnic Violence taun 1990an lan Association of Social Anthropologists of the UK and Commonwealth awit taun 1997–2001