Back

ⓘ Kabupatèn Mimika




Kabupatèn Mimika
                                     

ⓘ Kabupatèn Mimika

Kabupatèn Mimika iku kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Timika iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Tembaga Pura lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 18.209 km² utawa---hèktar.

                                     

1. Pamaréntahan

Kabupatèn Mimika ketata saking 12 dhistrik --désa/kalurahan. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki yaiku:

  • Mimika Timur Jauh
  • Mimika Timur Tengah
  • Jila
  • Kuala Kencana
  • Jita
  • Agimuga
  • Mimika Barat Jauh
  • Mimika Timur
  • Mimika Barat
  • Mimika Barat Tengah
  • Tembaga Pura
  • Mimika Baru
                                     
  • Mimika Kulon Tengah iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Mimika Propinsi Papua. Cithakan: Mimika Kulon Tengah, Mimika Kabupatèn Mimika
  • Mimika Wétan iku dhistrik setingkat karo kecamatan ing Kabupatèn Mimika Provinsi Papua. Cithakan: Mimika Wétan, Mimika
  • Kabupatèn Yapen Waropen iku kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Serui iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané: - - - lan liya - liyané
  • Kabupatèn Nduga iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kabupatèn iki diwangun tanggal 4 Januari 2008 miturut Undhang - undhang nomer 6
  • Kaca iki isi pratélan kabupatèn lan kutha ing Indonésia.
  • wewengkon Kabupatèn iki 535 km² utawa 53739 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan: Kabupatèn Deiyai ketata sajeroning 3 dhistrik. Distrik - dhistrik ing Kabupatèn iki
  • Papua Irian Wong Asmat ing Kabupatèn Asmat Wong Biak ing Kabupatèn Biak Numfor Wong Dani Wong Ekagi Wong Amungme ing Mimika Wong Bauzi Wong Arfak ing Manokwari
  • Tanjungpinang Pelita Air Services SATA Internasional Sabang Merauke Raya Air Chater Mimika Air Susi Air Gatari Air Services Pesawat kargo berikut terbang ke Papan
  • Kabupatèn Jayapura iku kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Sentani iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané: Jayapura lan liya - liyané
  • Kabupatèn Sarmi iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Sarmi iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané: Sinak lan liya - liyané
  • Kabupatèn Keerom iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kutha Waris iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané: Arso lan liya - liyané
  • Kabupatèn Pucuk iku kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonésia. Kabupatèn iki diwangun tanggal 4 Januari 2008 miturut Undhang - undhang nomer 7 taun 2008. Jembar