Back

ⓘ Kabupatèn Kapuloan Sula




Kabupatèn Kapuloan Sula
                                     

ⓘ Kabupatèn Kapuloan Sula

Kabupatèn Kapuloan Sula iku kabupatèn ing Provinsi Maluku Lor, kutha Sanana iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 9.632 km² utawa --- hèktar.

                                     

1. Pamaréntahan

Kabupatèn Kapuloan Sula katata sajeroning 7 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  • Taliabu Kulon
  • Mangoli Wótan
  • Nggele
  • Taliabu Wétan
  • Sula Besi Kulon
  • Sanana
  • Mangoli Kulon
                                     
  • Pilihan umum Bupati Kapuloan Sula 2015 ya iku pilihan lelurahing wewengkon tumrap Kabupatèn Kapuloan Sula sing diayahi tanggal 9 Dhésèmber 2015. Ing pilihan
  • Kabupatèn Halmahera Kidul Kabupatèn Halmahera Tengah Kabupatèn Halmahera Wétan Kabupatèn Halmahera Lor Kabupatèn Kapuloan Sula Kutha Ternate Kutha Tidore
  • dhéwé ing Kapuloan Maluku. Morotai Kapuloan Obi Kapuloan Sula Tidore Pulo Ambon, pulo utama Pulo Saparua Kapuloan Aru Kapuloan Babar Kapuloan Banda Buru
  • id Kapuloan Kai Kapuloan Leti Pulo Morotai id Kapuloan Obi Pulo Saparua Pulo Seram Kapuloan Sula Kapuloan Tanimbar Pulo Ternate Pulo Tidore Pulo Wetar
  • ètnis saka jaba, ya iku Ambon, Maluku Tenggara mligi Kei Ambalau, Kep. Sula mligi Sanana Buton, Bugis, Jawa mligi ing laladan pemukiman transmigrasi
  • Kaca iki isi pratélan kabupatèn lan kutha ing Indonésia.
  • Kajawi punika wonten manéka jinis manuk segara kados ta: angsa - watu coklat Sula leucogaster plotus cerek melayu Charadrius peronii raja urang erasia
  • Halmahera Lor, pamekaran saka Kabupatèn Maluku Lor 25 Fèbruari 2003 Kabupatèn Kapuloan Sula pamekaran saka Kabupatèn Maluku Lor 25 Fèbruari 2003
  • Kabupatèn Halmahera Wétan iku salah siji kabupatèn ing provinsi Maluku Lor, kutha Maba iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané : - - - lan liya - liyané
  • Kabupatèn Halmahera Lor utawa sajeroning Basa Indonésia: Kabupatèn Halmahera Utara, iku kabupatèn ing Provinsi Maluku Lor, kutha Tobelo iku kutha krajan