Back

ⓘ Leicester City F.C.




Leicester City F.C.
                                     

ⓘ Leicester City F.C.

Leicester City Football Club ya iku sawijining klub bal-balan profèsional Inggris kang duwé markas ing Stadion King Power ing Kutha Leicester. Klub iki main ing kasta paling ndhuwur ya iku Liga Primèr Inggris.

Klub iki diadegaké ing taun 1884 kanthi jeneng Leicester Fosse F.C., sing wiwitané main ing lapangan cedhak dalan Fosse Road. Banjur pindhah ing Filbert Street ing taun 1891, kapilih dadi Liga Sepak Bola ing taun 1894 lan owah jeneng Leicester City ing taun 1919. Leicester pindhah menyang Stadion Walkers ing taun 2002, sing diarani Stadion King Power sawisé owah-owahan kepemilikan ing taun 2011.

Leicester City menang ing Liga Premier 2015-16, kajuwaran bal-balan pringkat paling ndhuwur. Iku salah siji saka enem klub sing wis menang Liga Utama wiwit diwiwiti ing taun 1992. Sawetara koran nggambaraké gelar juwara minangka olahraga paling sengit ing alam donya, kamangka kawitané ngadhepi dhégradasi. Multiple bookmakers had never paid out at such long odds for any sport. Wekdal paling dhuwur ing pungkasan klub kasebut ya iku posisi kaping pindho ing pringkat paling dhuwur, ing taun 1928-29, sing diarani Divisi Siji. Saindenging sajarah Leicester, dhèwèké wis ngentèni kabèh nanging mung siji mangsa ing rong liga sing paling dhuwur ing bal-balan Inggris. Leicester nduwe gelar juwara nomer loro enem Divisi II lan siji Kajuwaran.

                                     
  • Liga Primér Inggris klub Leicester City F.C Grey mlebu ing sistem palatihan bal kanggo nom - noman ing klub Birmingham City dhèwèké miwiti dhebut Liga
  • kanggo klub Liga Primér Inggris Leicester City F.C Dhèwèké wis nglakokaké 375 penampilan ing kabèh kompetisi kanggo Leicester ing ngendi dhèwèké wis ngentèni
  • 5, nanging durung naté nyétak gol. Panjenengané naté disilihaké ing Leicester City Watford, lan Wigan Athletic. Tom Cleverley naté main pisan kanggo U - 20
  • February 2018. Elliott Moore Signs New Deal Ahead Of OH Leuven Loan Leicester City F.C 18 August 2017. Diarsip saka asliné ing 21 June 2018. Dibukak ing
  • profèsional saka Denmark kang main minangka kiper kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C lan timnas Denmark. Dhèwèké putra mantan pamain Manchester United
  • profèsional Inggris sing main minangka striker kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C lan tim nasional Inggris. Sawisé dirilis déning Sheffield Wednesday
  • City, Watford lan Barnsley, lan uga main kanggo Manchester United F.C lan Leicester City Drinkwater uga main tingkat internasional kanggo Timnas Inggris
  • kanca setunggal tim ingkang asmanipun Michael Keane gabung ing klub Leicester City kanthi status dipunampil ngantos dumugi 3 Dhésèmber 2012, lajeng dipunpajangaken
  • Primér Inggris Leicester City C F Chilwell lair ing Milton Keynes, Buckinghamshire. Dhèwèké minangka prodhuk saka akademi Leicester lan menang kanugrahan
  • Heskey miwiti kariripun kaliyan klub Leicester City ing taun 1994. Salajengipun Heskey pindhah dhateng Liverpool F.C kanthi nile transfer 11 juta ing