Back

ⓘ Gangneung




Gangneung
                                     

ⓘ Gangneung

Gangneung inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing Provinsi Gangwon, Korea Kidul. Nalika taun 2006 Gangneung menika gadhah populasi ingkang cacahipun 229.869 tiyang. Gangneung menika dados pusat ékonomi wonten ing wewengkon Yeongdong, ing sisih wetan Gangwon. Wonten sapérangan tilaran sajarah wonten ing Gangwon kadosta kuil Ojukheon lan Gyeongpodae. Gangneung menika kawentar minangka papan pariwisata dhomèstik ingkang nyawisaken pantai ingkang madhep laut Jepang. Wonten ing kutha menika ugi wonten pusat angkatan udara Korea Kidul ingkang ginanipun minangka papan anggegana.

Kutha menika ugi dados tuan rumah saking klub bal-balan nasional Korea Kidul Gangneung City.

                                     

1. Kutha kembar

  • Koréa Kidul Seocho-gu, Seoul wiwit saking 23 Maret, 2006
  • Tiongkok Jiaxing, Zhejiang wiwit saking 11 Mei, 1999
  • Koréa Kidul Bucheon, Gyeonggi-do wiwit saking 6 Juli, 2004
  • Amérika Sarékat Chattanooga, Tennessee wiwit saking 30 Oktober, 2003
  • Jepang Chichibu, Prefektur Saitama wiwit saking 16 Februari, 1983
  • Koréa Kidul Buk-gu, Daegu wiwit saking 29 Oktober, 2004
  • Koréa Kidul Seo-gu, Daejeon wiwit saking 25 Mei, 2004
  • Koréa Kidul Gangseo-gu, Seoul wiwit saking 26 Februari, 2004
  • Tiongkok Jingzhou, Hubei wiwit saking 19 Oktober, 2004
                                     
  • Gangneung Danoje utawa Festival Dano Gangneung 강릉 단오제 ya iku sawijining festival Dano kang dianakake déning masarakat Gangneung ing Koréa Kidul. Festival
  • satunggaling variasi dano ing provinsi Gangwon inggih punika Gangneung Danoje Festival Dano Gangneung sampun dipunlestantunaken minangka salah satunggaling
  • tempayane ing pirang - pirang provinsi kaya ta Chungcheong, Hwanghae lan kutha Gangneung ing provinsi Gangwon. Tungku - tungku produksi kramik ijo Goryeo dumunung