Back

ⓘ Phil Jagielka




Phil Jagielka
                                     

ⓘ Phil Jagielka

Philip Nikodem Jagielka ya iku pamain bal-balan profésional Inggris kang main minangka bèg tengah kanggo klub Liga Utama Inggris, Everton F.C. lan timnas Inggris. Jagielka uga dadi kapten Everton.

Jagielka miwiti kariré ing Sheffield United ing taun 2000, ing ngendi dhèwèké main minangka gelandhang tengah. Dhèwèké mbiyantu dhèwèké éntuk status uji coba kanggo mangsa 2006-07, sasampunipun gabung karo Everton kanthi biaya £ 4 juta.

Dhèwèké wis nglakoni 40 pertandhingan ing timnas Inggris wiwit debute ing 2008 lan kalebu ing tim Inggris ing UEFA Euro 2012 lan Piala Donya 2014 FIFA.

                                     

1. Awal urip

Jagielka lair ing Manchester, Manchester lan mlebu ing Akademi Knutsford. Dhèwèké main kanggo Holy Family Football Club. Dhèwèké main minangka pemain sayap kanan, amarga dhèwèké nduwèni kecepatan gedhe, malah dimainake ing pertandhingan nglawan bocah lanang ing taun sekolah kang luwih tuwa tinimbang dheweké. Nanging, dhèwèké pisanan ndadèkake main ing klub iki nalika main kanggo tim lokal Hale Barns United ing Altrincham. Dhèwèké main ing lini tengah sajroné wektu karo klub iki. Dhèwèké uga main kanggo tim sekolah, Moorlands Junior School, muter posisi apa waé kalebu ing striker. Dhèwèké ana ing akademi Everton minangka bocah cilik lan latian wektu karo klub-klub kaya Stoke City, lan Manchester City, sadurungé bergabung karo Sheffield United ing taun 1998 ing umur 15 taun.

                                     
  • 25 yuta maneh, Steven Pienaar rega 2.05 yuta sawise utangan awal, Phil Jagielka digawa kanthi rega 4 juta, lan Leighton Baines ditandatangani kanthi