Back

ⓘ Kabupatèn Kapuloan Talaud




Kabupatèn Kapuloan Talaud
                                     

ⓘ Kabupatèn Kapuloan Talaud

Kabupatèn Kapuloan Talaud iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha yaiku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                     

1. Pamaréntahan

Kabupatèn Kapuloan Talaud katata sajeroning 8 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  • Gemeh
  • Rainis
  • Melonguane
  • Damau
  • Lirung
  • Nanusa
  • Kabaruan
  • Essang
  • Tampanamma
  • Beo
                                     
  • Kacamatan Beo iku kacamatan ing Kabupatèn Kapuloan Talaud propinsi Sulawesi Lor. Pampalu Russoh Niampak Tarohan Matahit Beo Bantik Makatara Lobbo Rae
  • Kabupatèn Kapuloan Talaud Kabupatèn Kapuloan Sitaro UU urung disahaké Kabupatèn Minahasa Kabupatèn Minahasa Kidul Kabupatèn Minahasa Lor Kabupatèn Minahasa
  • kacamatan Nanusa, Kabupatèn Kapuloan Talaud provinsi Sulawesi Lor, Indonésia. Miangas iku pulo sing kagabung sajeroning gugusan Kapuloan Nanusa sing wewatesan
  • Ing NTB: Kabupatèn Sumbawa Wong Sumba ing NTT: Sumba Kulon, Sumba Wétan Wong Sundha ing Jawa Kulon Wong Talaud ing Sulawesi Lor: Kapuloan Talaud Wong Talang
  • Kabupatèn Kapuloan Talaud pamekaran saka Kabupatèn Kapuloan Sangihe Talaud 10 April 2002 Kabupatèn Minahasa Kidul, pamekaran saka Kabupatèn Minahasa
  • provinsi Indonésia ya iku Nanggroe Acèh Darussalam 6 Sumatra Lor 3 Kapuloan Riau 20 Sumatra Kulon 2 Bengkulu 2 Lampung 1 Banten 1 Jawa
  • sapérangan kabupatèn Majene, Kabupatèn Luwu, Kabupatèn Sidenrengrappang, Kabupatèn Soppeng, Kabupatèn Wajo, Kabupatèn Bone, Kabupatèn Sinjai, Kabupatèn Bulukumba
  • Lombok basa Bali dicaturaké akèhé cedhaké Mataram, ing Jawa mligi ing kabupatèn Banyuwangi. Kajaba iku, basa Using, dhialek basa Jawa kas Banyuwangi
  • ingkang dipun - ginakaken wonten ing kabupatèn Rejang Lebong, kabupatèn Bengkulu Ler, kabupatèn Lebong, lan kabupatèn Kepahiang samukawis kalebet ing tlatah
  • Rajo iku wewengkon ing Kabupatèn Bungo, Jambi. Sing pungkasan, Sialang Balantak Basi iku wewengkon ing Rantau Barangin, Kabupatèn Kampar, Riau saiki. Basa
  • wong Mandar kang punjeré dumunung ing Provinsi Sulawesi Kulon, yaiku ing Kabupatèn Mamuju, Polewali Mandar, Majene lan Mamuju Lor. Saliyané ing tlatah mau