Back

ⓘ Tanduran obat




                                               

Herba

Umume digunakake, tanduran yaiku tanduran sing asipat gurih utawa arum sing digunakake kanggo nggawe rasa lan hiasan panganan, kanggo obat-obatan, utawa kanggo pewangi; ora kalebu sayuran lan tanduran liyane sing dikonsumsi kanggo makronrien. Panganggone kuliner biasane mbedakake ramuan saka rempah-rempah. Herb umume nuduhake bagean godhong ijo utawa kembang ing tanduran, dene rempah - rempah biasane dikeringake lan diasilake saka bagean tanduran liyane, kalebu wiji, kulit kayu, oyot lan woh-wohan. Herb duwe macem-macem panggunaan kalebu kuliner, obat-obatan, lan ing sawetara kasus, spirit ...

                                               

Jus rami

Jus rami digawe saka rami industri yaiku jus non-psikoaktif tanpa obat, tekanan saka tanduran ganja sativa. Jus kasebut dipikolehi liwat prosedur penet adhem industri skala gedhe nggunakake bagean ndhuwur tanduran rami uga godhong. Prosedur iki jelas mbedakake jus rami saka produk rami liyane kayata minyak rami, tunas rami utawa susu rami, sing mung dipikolehi liwat wiji tanduran rami sing beda karo godhong rami ijo sing digunakake kanggo jus kasebut. Produksi jus rami nggunakake bagean penting ing pabrik rami industri sing sadurunge wis diabaikan lan ora digunakake, nanging ditinggalake i ...

                                               

Pulé pandak

Pule pandak minangka tanduran kembang saka kulawarga Apocynaceae sing wis akeh digunakake ing industri obat. Tanduran iki sumebar ing India, Myanmar, Thailand, lan Indonesia. Jeneng ilmiah Rauvolfia serpentina digawe kanggo ngurmati kewarganegaraan botani Inggris, Leonhard Rauwolf.

                                               

Godhong déwa

Godhong déwa iku tawuhan sing tegak, wit godhong cendhak sing duwé bentuk segi lima, karo bagéyan gagang duwé bentuk bunder lan duwé rambut ing njaba godhong. Dhuwuré tanduran iki kurang luwih 30–40 cm, dawané 20 cm, amba 10 cm, kanthi gagang godhong sing cendhak, bunder lonjong, tipis, godhong déwa lancip, tepi godhong warna ijo lan ungu. Godhong déwa uga duwé kembang sing tuwuh ing pucuk gagang, kembang petal ijo sing bentuké cangkir, lan benang sari warnané kuning bentuk jarum. Tuwuh ing wilayah sing dhuwuré 200-800 mèter ing lumahing segara, Godhong déwa tuwuh karo umbi utawa gagang.

                                               

Kedhawung

Antarane Jawa, Peundeuy Sunda, Kedawung Banyuwangi Sumatera, Pete Kerayung Melayu, Alai Malaysia, Kedaung "Sarawak, kupang Sabah, pete kerayong Peninsular Jeneng liyan, Parkia biglobosa Auct. non Bth.

                                               

Ginsèng himalaya

Ginsèng Himalaya ya iku tetuwuhan taunan omah loro kanthi galih ngadeg lan dhuwuré kurang luwuh 1 mèter. Tanduran iki nduwéni godhong majemuk. Kembangé kothak cilik. Tanduran iki jejuluk san qi utawa tienchi. Herbal iki digunakaké masarakat China kanggo obat kang nahan rasa lara lan uga kanggo mandhegaké pandarahan internal utawa eksternal. akéh digunakakae nalika perang Vietnam dening tentara vietkong kanggo pamulihan lelara amarga kena tembakan bedhilé musuh. Tanduran iki bisa ningkataké aliran getih lan mudhunaké tensi amarga hipertensi lan kejang jantung kanthi cara didadékaké bubuk.

                                               

Pulosari

Pulosari utawa bisa disebut Pulasari kanthi jenèng latin Alyxia Stèllata utawa Alyxia Réinwardtii. Tuwuhan iki biasané gampang bangèt ditemokake amarga tuwuh ana ing sakpanggon - panggon. Pulosari iki kalebu ing jinis tuwuhan pala kesimpar kang nduwèni wit cilik werna putih kecoklatan, nduwèni wujud bundér, lan pangé akèh dadi uripe tanduran iki sipate biasane nggubét tanduran sing ana sekitaré. amarga sipaté kang dianggep ganggu dadi akèh masarakat kang ora seneng. Miturut K. Heyne sajerone buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan, 1987, kulit sing ...

                                               

Grinje

Grinje, grinje jepun atawa sapu manis yaiku minangka spesies tanduran sing asale saka suku plantaginaceae. Tanduran iki uga dikenal kanthi jeneng grinje menir, grinje jepun, lan jaka lawas.

                                               

Janti

Janti utawa Jayanti wonten uga kang nyebut giyanti lan kélor wana. Janti akèh ditemokaken ning Jawa lan biasa ditandur ning pekarangan, pembates sabin utawa ning kebon yaiku genah lan pupuk ijo. Tanduran kiyen bisa cukul ning lemah sing panas ning dataran cendhèk sampe 800 mdpl. Tanduran jayanti kepanjing jenis perdu sing nduwèni cabang akèh. Tandurané gelis dhuwur tekan 2–6 m. Pembibitané nggunakaken wijil. Kembang tanduran jayanti warnané kuning lan kepanjing kembang werna-warni wujud lempeng. Uwohé padha karo kacang gantung. Ing sekabéhé bagian tanduran jayanti olèh dimanfaataken kanggo ...

                                               

Dede Martino

Dédé Martino ya iku wong kang ngripta mesin" Sanggai” pengawèt panganan lan obat. Dédé Martino, Dosèn lan Peneliti Téknologi Pertanian Universitas Jambi, kang wis welasan taun suwéné makarya ana ing sajroning laboratorium uga bèngkèl kerja" Tekno Martino” nggoné dhèwèkè ing Kutha Jambi. Dhèwèké gawe tèknologi pengawètan pangan lan obat. Dhèwèkè awèh aran mesin sanggai, sing kajupuk saka istilah basa melayu, sanggat, kang nduweni arti nggaringaké kathi cara nyanggat utawa nyangkutké ing ndhuwur geni. Béda tinimbang tèknik sanggat, mesin sanggat ngganti mèdium geni nganggo gelombang udara. P ...

                                               

Keji

Keji cukup dikenal ing Jawa minangka tanduran atanapi wiwitan Obat. Ing sajroné basa lokal Jawa, ana kalangan sing nyébut kèji béling lan ana sing ngarani: ngoklo, è nyah kilo, kaci béling. lan ning Sunda kasébut picah béling. Kèji béling iku tanduran semak sing dhuwuré nyampé 1-2 m. pangé beruas, wujudé bundér, rambuté kasar lan warnané ijo. Cabangé ngelampréh ning lèmah lan métu sing oyod sèbabé bisa dipisahakén sing tanduran èmboké. Tanduran kién uga gampang cukul ning lèmah ning subur, rada kélindung ning lahan jaba. Cukul ning lémah sor lan lémah duwuré 1.200 mdpl. Ning Jawa, tanduran ...

                                     

ⓘ Tanduran obat

  • dlima Pemanfaatan Tanduran Obat Kulawarga Toga untuk Keséhatan Kulawarga, library.usu.ac.id. Diakses padha 24 Juli 2010. TOGA Tanaman Obat keluarga
  • kesejahteraan Obat tradisional dipikolehi liwat ekstraksi saka tanduran obat nanging paling anyar uga kanthi sintesis organik Obat - obatan farmasi
  • alas, sawah, semak, kadang - kadang ditandur minangka tanduran hias utawa tanduran obat Tanduran tanduran kasebut nganggo wiji lan potongan batang. eguk uga
  • Umume digunakake, tanduran yaiku tanduran sing asipat gurih utawa arum sing digunakake kanggo nggawe rasa lan hiasan panganan, kanggo obat - obatan, utawa kanggo
  • béda - bédané saka tanduran iki, supaya ora klèru nalika arep migunakaké tanduran - tanduran obat iki. Kanggo gampang nitèni bédané saka tanduran - tanduran iki, ing
  • minangka salah sawijining jinis tanduran jamu sing godhonge digunakake minangka campuran obat liniment. Tanduran iki biasane urip ing dataran tinggi
  • obat tekanan saka tanduran ganja sativa Jus kasebut dipikolehi liwat prosedur penet adhem industri skala gedhe nggunakake bagean ndhuwur tanduran rami
  • Pule pandak minangka tanduran kembang saka kulawarga Apocynaceae sing wis akeh digunakake ing industri obat Tanduran iki sumebar ing India, Myanmar, Thailand
  • bagéyan gagang duwé bentuk bunder lan duwé rambut ing njaba godhong. Dhuwuré tanduran iki kurang luwih 30 40 cm, dawané 20 cm, amba 10 cm, kanthi gagang godhong
  • Tanduran Kedawung dipununduh tanggal 09 April 2011 Kedhawung dipununduh tanggal 11 April 2011 Tanaman Obat dipununduh tanggal 11 April 2011 Tanduran Peundeuy
  • Conyza sumatrensis yaiku spesies tanduran suket kembang sing asale saka genus konyza, kalebu kulawarga Asteraceae. Tanduran iki uga diarani lokal minangka
  • ngadeg lan dhuwuré kurang luwuh 1 mèter. Tanduran iki nduwéni godhong majemuk. Kembangé kothak cilik Tanduran iki jejuluk san qi utawa tienchi. Herbal
Wiji traté
                                               

Wiji traté

Wiji lotus utawa kacang teratai minangka salah sawijining jinis wiji saka tanduran ing genus Nelumbo, khususe spesies Nelumbo nucifera. Wiji kasebut digunakake ing masakan Asia lan obat tradisional. Umume didol ing bentuk garing, dikupas, wiji kasebut ngemot protein, vitamin B, lan mineral diet sing akeh.